Dieta de Samurai menține vigoarea și suplețea

dieta_de_samurai_myfiness.comindex.jpg

Dieta de Samurai este un regim semivegetarian
Sursa foto: myfines.com

Dieta de Samurai, alcătuită pe principiile alimentației tradiționale japoneze, are efecte extraordinare asupra stării de sănătate, deoarece menține vigoarea și suplețea organismului. În țările europene, multe femei au preluat această dietă, la modă în rândul femeilor japoneze; acestea se mențin suple și nu-și dezvăluie niciodată adevărata vârstă.

Renumita Dietă de Samurai se înrudește cu dieta Okinawa, semi-vegetariană și respectă un regim alimentar al longevivilor, care au împlinit vârsta de 100 de ani și  sunt foarte sănătoși. .    

Dieta de Samurai recomandă anumite alimente

 Pentru a avea efectele așteptate, cine urmează această dietă trebuie să urmeze anumiți pași:

1.La masa de prânz și la cină se consumă pește, o proteină animală, bogat în acizi grași. Foarte rar japonezii mănâncă pește la micul dejun. Totodată, nutriționiștii japonezi recomandă să se alterneze peștele gras și slab cu fructe de mare. 

2.Dieta  recomandă să se consume legume variate, printre care ceapa, vinetele, castraveții, algele (la fiecare masă câte una sau două legume).  

3. Orezul este un aliment de bază în Dieta de Samurai și  nu  trebuie să lipsească de la fiecare masă. Japonezii consumă un bol de orez brun, mult mai bogat în minerale și vitamine, în comparație cu orezul obișnuit, care pierde multe substanțe active prin prelucrare.

4. În timpul dietei, se consumă și fidea în supă, cu sos , alături de diverse legume.  

5. Soia se consumă cu moderație, sub formă de lapte, de tofu sau de germeni.

6. Și fructele sunt recomandate în această dietă. În Japonia, sunt preferate merele, tangerinele (un soi de mandarine) și  kaki, consumate deseori la desert. 

7. Brânza face parte din această dietă, deoarece lipsa lactatelor din dietă este compensată de brânză. De obicei se consumă brânză de vaci:  la micul dejun sau la cină. Nutriționiștii japonezi recomandă să se consume doar o porție, dar aceasta nu trebuie să  depășească mărimea palmei persoanei care urmează dieta aceasta.

8. Ceaiul verde, apreciat pentru proprietățile antioxidante, este preferat de femeile japoneze. De aceea, ele beau câte o ceașcă de ceai verde după fiecare masă.

9. În acest regim alimentar se recomandă să se consume ierburi și verdețuri indigene.

Dieta de Samurai are numeroase avantaje pentru organism

Specialiștii japonezi precizează că datorită acizilor Omega 3 și antioxidanților, Dieta de Samurai  are numeroase avantaje pentru organism: protejează sistemul cardiovascular și previne apariția unor boli grave ( diabet, inimă și diferite forme de cancer).

Dieta de Samurai are și dezavantaje

Acest regim alimentar nu este apreciat de persoanele care nu preferă orezul și peștele. De asemenea, regimul alimentar recomandat în Dieta de Samurai nu este nici pe placul gurmanzilor, deoarece meniurile sunt monotone și porțiile sunt prea mici în comparație cu preferințele lor  culinare.

Cum să alcătuiți un meniu preferat:

La micul dejun: Se recomandă un ou fiert, brânză de vaci, un castravete, o roșie, un bol de orez, o cană de ceai verde sau cafea fără zahăr.   

La prânz: Se consumă orez ( fiert în abur), supă cu tofu și alge, salată din germeni de soia sau pește la cuptor( nu prăjit !), un măr și o cană de ceai verde.

La cină: Meniul este alcătuit din pește proaspăt preparat la cuptor și un bol de orez, supă cu fidea, trei creveți cu  legume preparate la aburi, brânză de vaci și o ceașcă de ceai verde.

La gustare: Sunt indicate fructele oleaginoase: alune, migdale sau nuci  (un pumn) și un fruct recomandat în dietă: măr, kaki sau tangerină.              

 

 

  

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1