Cum tratezi natural arsurile solare

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Eşti la mare, la munte sau la bazin şi ai stat prea mult la plajă? Cremele protectoare, o pălărie cu boruri largi si o umbrelă solară te vor proteja de arsuri, dar dacă totuşi ai ajuns să ai pielea roşie, remediile naturale sunt soluţia. Află care sunt acestea din noul număr al revistei „Click! pentru femei”!

Femeile au nevoie de soare! Un studiu al cercetătorilor din Suedia arată că lipsa soarelui poate provoca boli cauzate de lipsa vitaminei D. Însă prea mult soare strică! Expunerea pe termen scurt, dimineaţa şi seara, la radiaţiile ultraviolete UVA şi UVB stimulează producţia de melanină, dar multe ultraviolete pot provoca arsuri şi chiar cancer de piele. De la iaurt, miere şi castraveţi la plante, natura oferă leacuri care hidratează epiderma şi alină usturimea cauzată de soare.

Gel de aloe vera

Proprietăţile medicinale ale plantei aloe vera sunt cunoscute de mai bine de 4.000 de ani. Regina Cleopatra a Egiptului folosea sucul de aloe pentru înfrumuseţarea pielii, iar soldaţii lui Alexandru cel mare îşi tratau rănile cu miraculoasa plantă.

Aloe vera are un efect răcoritor şi conţine peste 100 de vitamine, minerale şi substanţe benefice pielii. Are proprietăţi hidratante şi calmează inflamaţia, având efect de regenerare celulară. Contra arsurilor solare, se recomandă un gel organic, disponibil în magazinele cu profil naturist, care se aplică de 4-5 ori pe zi, pe porţiunea afectată.

Uleiuri de sunătoare şi de măsline

Uleiurile bogate în vitamina E, antioxidante şi antiinflamatoare, ajută la regenerarea pielii şi ameliorează durerile cauzate de arsuri solare. O reţetă eficace este macerarea, timp de o zi, a unei grămăjoare de flori de sunătoare în ulei de masline. Maceratul se aplică pe pielea arsă, după duş sau îmbăiere.

Gălbenele, pelin, coada-şoricelului

Gălbenelele, pelinul şi coada-şoricelului au proprietăţi benefice pentru piele. Combat inflamaţia şi închid porii, grăbind astfel vindecarea arsurilor. Unguentele din aceste plante sunt recomandate, însă şi mai eficiente sunt infuziile. Infuzia se prepară din 2 linguriţe de plantă (fie gălbenele, fie pelin sau coada-şoricelului) la o cană cu apă clocotită. Se lasă 5 minute şi se strecoară. Îmbibă dischete demachiante în lichidul rece şi aplică pe piele, de 4-5 ori pe zi.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net