Cum se prepară siropul de cimbru, un leac ce rezolvă oboseala cronică

Cimbru.jpeg

Cimbru
Cimbrul ajută în perioadele de surmenaj fizic și intelectual
Foto: Shutterstock
Citeste tot despre: 

Şi persoanele foarte active şi energice se confruntă, uneori, cu efectele stresului, pentru că oboseala cronică nu ocoleşte pe nimeni. De aceea “victimele”se trezesc mai obosite decât s-au culcat.

Concomitent, intervin şi alte efecte specifice bolii: lipsa poftei de mâncare, insomniile şi apatia. Mai mult, randamentul intelectual şi cel fizic sunt în declin. Fitoterapeutul Eugen Giurgiu consideră că această stare de apatie poate fi combătută cu ajutorul cimbrului, un remediu simplu, cu efecte rapide.
Deşi planta este cunoscută drept condiment, trebuie să beneficiem şi de efectele sale mai puţin cunoscute: de calmant, antiseptic şi antispastic.

Cum se prepară siropul de cimbru

Într-un vas de lut se pun straturi alternative de crenguţe şi de flori de cimbru umezite cu apă şi zahăr brun. Când vasul este plin, se acoperă cu celofan şi se lasă să stea la soare timp de trei săptămâni. Lichidul se strecoară şi se pune pe aragaz, la o flacără mică, până când siropul atinge punctul de fierbere, fără să fie lăsat să fiarbă. Siropul nu trebuie să fie prea gros; când este călduţ, se toarnă în borcane care se închid cu capac. 

Cum se administrează siropul de cimbru

Adulţilor li se recomandă câte o lingură de sirop, înaintea meselor principale. Este un lucru dovedit că siropul de cimbru învinge oboseala şi surmenajul fizic şi intelectual.  

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1