Cum se manifestă lipsa vitaminei D

oboseala.jpg

oboseala, stres, dificultate de concentrare, birou, serviciu
Dificultatea de concentrare şi apariţia stărilor de somonolenţă pe parcusul zilei pot fi asociate cu nivelul scăzut de vitamina D.
www.clicksanatate.ro

Expunerea la soare este esențială pentru producerea vitaminei D. În sezonul rece însă, e posibil să avem un deficit al acestei vitamine, care se manifestă prin diverse probleme de sănătate.

Vitamina D acționează ca un hormon și fiecare celulă din organism are un receptor pentru ea. Se găsește un grăsimile din pește și în unele produse lactate, însă acestea nu acoperă necesarul zilnic de vitamina D, ci doar expunerea la soare. Persoanele în vârstă, cele care nu consumă lapte și pește, cele supraponderale sau care nu petrec suficient de mult timp în aer liber sunt cele mai expuse la deficiențe de vitamina D.

Crește riscul apariției răcelilor

Una dintre principalele funcții ale vitaminei D este de a asigura buna funcționare a sistemului imunitar, pentru ca astfel să fie capabil să lupte cu virusurile și bacteriile. Răcelile și infecțiile respiratorii repetate pot fi un simptom al carenței de vitamina D. Un studiu publicat de Institutul Național de Sănătate din Statele Unite a arătat că există o legătură între nivelul scăzut de vitamina D în organism și infecțiile respiratorii în rândul copiilor.

Predispune la oboseală    

Senzația de slăbiciune, dificultatea de concentrare și apariția stărilor de somonolență de pe parcusul zilei pot fi asociate, de asemenea, cu nivelul scăzut de vitamina D. În lipsa acesteia, viteza și volumul sângelui vor fi mai scăzute, ceea ce va împiedica buna oxigenare a celulelor, în special a celor din creier. Astfel se instalează senzația de apatie și oboseala.

Află pe Clicksanatate.ro cum să previi carența de vitamina D!

Răceală sau rinită? Isopul îți poate fi util!
Trucuri pentru „six pack”
 

Loading...

Citește și

  • Urgenţele cotidiene şi implicarea în numeroase proiecte sau joburi sunt cauzele majore ale oboselii cronice. Pentru a fi „eficiente", multe persoane care acuză o stare generală de slăbiciune nu se odihnesc suficient şi alimentaţia lor este săracă în nutrienţi. Din cauza stresului, mulţi fumători „se revigorează" zilnic cu ajutorul ţigărilor. De fapt, oboseala cronică este rezultatul unei epuizări fizice şi psihice.

  • antibiotice, medicamente, imunitate, flora intestinala, imunizare

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1