Cum să scapi de obiceiurile nesănătoase

cicoolata.jpg

dulciuri, ciocolata, stres, depresie, mancat compulsiv
Dacă eşti stresat, plictisit sau chiar într-o depresie, ai obiceiul să mănânci foarte mult, în special dulciuri.
www.clicksanatate.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Fumezi țigară după țigară ori poate îți rozi unghiile? Aceastea sunt doar câteva din obiceiurile care-ți pot afecta sănătatea.

De ce să renunți la fumat

În primul rând, pentru că pe termen lung există riscul de cancer pulmonar, al cavității bucale, gâtului, stomacului sau infarct. În al doilea rând, fă-ți un calcul, cât cheltui pe lună pentru acest viciu? Nu mai bine ai face altceva constructiv cu banii?

Pentru început, dacă te decizi că fumatul nu e deloc bun pentru tine, întreabă doctorul cu ce îl poți substitui, mai exact cu ce medicamente poți porni la drum împotriva tutunului. Se știe că poți intra în sevraj și că poți, după o perioadă, să revii iar la țigări. Nu e ușor să te lași pentru că te poți confrunta cu iritabilitate, frustrare și chiar să te îngrași. Pentru unele persoane este bună, pentru o perioadă, metoda utilizării țigării electronice.

Al doilea pas este să scapi și de obiceiul de a bea, dacă îl ai și pe acesta. Și, nu în ultimul rând, cel de lângă tine ar trebui să te susțină în această luptă. Astfel că, dacă fumează, să se lase, pentru a nu exista riscul să te reapuci din nou, stându-i în preajmă și simțind mirosul de țigară. Fii perseverent și înhamă-te cu multă răbdare.

Scapă de mâncatul compulsiv

De regulă, dacă ești stresat, plictisit sau chiar într-o depresie ai obiceiul să mănânci foarte mult, în special înghețată, ciocolată, prăjituri, chipsuri, fast-food și multe altele. Crezi că dacă îți faci poftele culinare, te vei simți mai bine, însă organismul tău va avea de suferit dacă nu te oprești din mâncat. Caloriile își vor spune cuvântul și vei câștiga în greutate, ba chiar poți ajunge obez. De aici până la probleme ale sistemului cardiovascular și diabet nu mai e mult.

La început ai putea începe să ții un jurnal în care să noteze ce mănânci, când (la ce oră), unde și nu în ultimul rând, de ce. Pentru că ți-e foame, ori ești plictisit, trist, stresat sau pur și simplu, ai nevoie de o pauză, ca să te relaxezi? După aceea, acordă o notă de la 1-10 apetitului tău (cât de foame îți e atunci când mănânci). Astfel vei conștientiza de câte ori ai consumat alimente, deși ție nu-ți era cu adevărat foame. Dacă nici după acest experiment, nu scapi de obiceiurile proaste, poți cere ajutorul unui psiholog sau psihiatru. De asemenea, ai putea să înlocuiești nevoia compulsivă de a mânca cu obiceiuri sănătoase precum, plimbatul, mersul la cinema, sportul.

Află pe clicksanatate.ro ce alte obiceiuri îți amenință sănătatea!

Morcovul, un bun cicatrizant intestinal

Gingivita poate afecta sănătatea inimii

 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Când mergem la supermarket sau în piaţă aproape fiecare dintre noi suntem tentaţi să cumpărăm de toate şi cât mai mult. Nu mai ţinem cont nici de preţ, nici de etichetă nici măcar nu ne gândim dacă produsele respective merită banii. Şi cheltuim cu nemiluita. Iată de ce obiceiuri proaste trebuie să scăpăm pentru a cumpăra bun şi ieftin.

  • Unii le consideră ca ieşind din sfera normalului, alţii sunt fascinaţi de ele, în timp ce, pentru cei care le practică, toate aceste obiceiuri nu sunt nimic altceva decât o tradiţie a societăţii în care trăiesc.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5