Cum acționează usturoiul, cel mai puternic antibiotic natural din lume

usturoiul_jpg.jpg

Usturoiul ține în frâu bolile grave din organism
Sursa foto: Diete sănătoase.ro

Usturoiul este apreciat de specialiști ca onsiderat cel mai puternic antibiotic natural din lume. De-a lungul timpului, efectul usturoiul a salvat mii de oameni în timpul numeroaselor epidemii. Puterea lui terapeutică a apărat oamenii împotriva ciumei bubonice care, prin secolul al XVII-lea, a bântuit de multe ori Europa , nimicind milioane și milioane de oameni.

Puterea lui terapeutică a apărat oamenii  împotriva ciumei bubonice  care, prin secolul al XVII-lea, a bântuit  de multe ori Europa , nimicind milioane și milioane de oameni.  , la Marsilia, 80% dintre locuitorii orașului au murit de ciumă în câteva luni. Totodată, diverse dovezi  istorice  menționează un exemplu în care, în anul 1665,  ciuma a pătruns în Anglia, în orașul Chester. Aici, singurii locuitori care au supraviețuit au fost cei  are locuiau într-o casă cu pivniță plină de usturoi. Din familia respectivă, nimeni n-a murit. 

Iată cum acționează usturoiul

În prezența sucului de usturoi, germenii de  răceli,  de viroze  și de gripe nu supraviețuiesc. În testele de laborator s-a constatat că un  miligram   de usturoi  echivalează cu 25 unități de penicilină. Dacă unei persoane, stresată de o criză de tuse, cauzată de răceli, i se aplică o cataplasmă cu usturoi ( preparată din câțiva căței tocați mărunt și amestecați cu puțin ulei de măsline) pe tălpile picioarelor, în scurt timp efectul acestui leac este vizibil: tusea se oprește. În mod surprinzător, s-a mai constatat că persoanele grav bolnave de plămâni, cu multe probleme respiratorii (asmă, emfozem, bronșite, abcese pulmonare) s-au revigorat și au revenit la normal, în urma unei terapii cu usturoi. 

 

În anul 1948, cercetătorii au confirmat puterea de penicilinăî a usturoiului

Usturoiul a fost cercetat în laborator:  atunci s-au izolat diferite substanțe din compoziția acestuia. Prima substanță izolată din usturoi s-a constatat că are  efect împotriva germenilor care produc intoxicația cu salmonella, dizenterie și împotriva stafilococilor care provoacă furuncule și diverse ulcerații la piele.

Consumul de usturoi ajută la prevenirea bolilor arteriale; de asemenea, consumul de usturoi coboară nivelurile de colesterol. Nu în ultimul rând, 

Terapia  cu  usturoi este un remediu care combate  hipertensiunea arterială.

Este meritul doctorului Mihai Petroveci  care a adunat în volumul ” Hrana Vieții”, valoroase rețete biblice de tratament naturiste, printre care și usturoiul. 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1