Coacăzele negre, bune pentru imunitate şi memorie

Proaspete, sub formă de extract sau sirop, coacăzele negre ascund o adevărată comoară. Aceste fructe de pădure mici şi rotunde sunt surse excelente de vitamine şi minerale. Iată cum îţi ajută organismul consumul de coacăze!

  • Imunitate. Sucul de coacăze combate paraziţii intestinali, stimulează funcţionarea ficatului, a pancreasului şi a splinei. Ceaiul din frunze de coacăze constituie un tratament natural pentru problemele legate de rinichi, deoarece are proprietăţi diuretice.
  • Circulaţia sângelui. Aceste fructe intensifică circulaţia periferică, menţin colesterolul la limite normale şi favorizează eliminarea toxinelor din sânge. Fiind bogate în fier, cresc producţia de globule roşii. Coacăzele mai conţin o cantitate mare de flavonoide, promovând astfel sănătatea cardiovasculară.
  • Inflamaţii. Sunt bogate în fitonutrienţi, antioxidanţi şi tanini care se dovedesc utili în prevenirea inflamaţiilor stomacului şi a intestinelor.
  • Vedere. Prin conţinutul de vitamina A măreşte acuitatea vizuală. Oamenii de ştiinţă au descoperit că antioxidanţii joacă un rol important în menţinerea sănătăţii vederii, în special în prevenirea cataractei. 
  • Cancer. Sucul de coacăze este eficient împotriva cancerului datorită conţinutului său bogat de antioxidanţi, aceştia având rolul de a neutraliza efectele radicalilor liberi. 
  • Digestie. Antocianinele sunt compuşii naturali care dau coacăzelor negre culoarea lor caracteristică. Noi cercetări au demonstrat că acestea contribuie la creşterea nivelului de bacterii sănătoase (Bifidobacterium) în intestin, ajutând la menţinerea funcţionarii sănătoase a sistemului digestiv.
  • Memorie. Deoarece coacăzul negru este o sursă bogată de fier, creşte cantitatea de oxigen furnizată creierului. Astfel, îmbunătăţeşte sănătatea creierului, stimulează memoria şi capacitatea de concentrare, scrie alegesanatos.ro. 
  • Piele. Coacăzele sunt folosite ca remediu natural pentru tratarea afecţiunilor cutanate (eczeme, dermatite, înţepături de insecte). Totodată, ele pot preveni îmbătrânirea timpurie, datorită antioxidanţilor. Coacăzele negre mai conţin şi o cantitate mare de vitamina C, care previne leziunile celulare cauzate de radicalii liberi.
  • Stres. În acest sens, sunt bune atât fructele, cât şi frunzele. Cercetătorii au constatat că infuzia din frunzele coacăzului negru creşte secreţia glandelor ce produc adrenalina, inducând astfel o stare de bine.
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1