Cititul și sportul stimulează regenerarea neuronilor

citit.jpg

citit sport neurogeneza creier exercitii fizice
Deoarece creierul este ca o sculptură internă în formă de emoții, gânduri, anumite acțiuni și obiceiuri de zi cu zi, te pot ajuta să îți îmbunătățești calitatea vieții,
www.clickpentrufemei.ro

Timp de mulți ani, neurogeneza și posibilitatea de a recupera celulele creierului pierdute au fost considerate concepte imposibile. Cu toate acestea, acum știm că neuronii pot fi, de fapt, recuperați prin adoptarea unor obiceiuri sănătoase.

La ce se referă neurogeneza

Neurogeneza este procesul uimitor prin care creierul nostru este capabil să creeze noi celule creierului, precum și conexiunile lor respective. Până de curând s-a crezut că, pe măsură ce creștem, creierul își pierde celulele nervoase și este distrus. Acum însă, există dovezi că neuronii se pot regenera.

Exerciții fizice

Antrenamentul fizic și neurogeneza sunt foarte strâns legate. De fiecare dată când mergem la o plimbare, înotăm, alergăm în parc sau practicăm exerciții într-o sală de sport, creierul se oxigenează. Nu numai că stimulăm fluxul sangvin către creier (sânge mai curat și mai oxigenat), ci stimulăm și producția de endorfine.

Descoperă de ce cititul și sportul stimulează regenerarea neuronilor pe clickpentrufemei.ro

 

Ce se întâmplă în creier când ai orgasm

Cum îți stimulezi creierul să producă noi neuroni

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1