Ciocolata neagră, bună pentru dinţi?

Ultima actualizare:
La ce foloseşte ciocolata neagră
La ce foloseşte ciocolata neagră

Auzi la tot pasul despre alimente nocive pentru sănătate. Şi cu toate că specialiştii pun mereu interdicţii, se pare că nu toate produsele au efecte negative. În urma unor studii recente, 5 dintre acestea, s-au dovedit benefice pentru sănătatea dinţilor.

Îndulcitorii artificiali

Doar când mesteci gumă fără zahăr, îndulcitorii artificiali pot fi beneficii pentru dinţi. Toate tipurile de gumă de mestecat promovează producţia de salivă, ceea ce face ca dinţii să fie îmbăiaţi în calciu şi fosfat şi astfel să fie curăţaţi. Dar, dintre toate, doar cele care conţin xylitol, un alcool extras din plante, combat bacteriile care cauzează cariile.


    La ce foloseşte ciocolata neagră
La ce foloseşte ciocolata neagră

Ciocolata

În ciuda mitului despre carii, ciocolata neagră are efect de albire a dinţilor. Taninul (un antioxidant ce se găseşte în cacao), împiedică bacteriile să se lipească de dinţi şi neutralizează microorganismele, care cauzează respiraţia urât mirositoare.

În acelaşi timp, ciocolata amăruie conţine şi compusul chimic numit teobromină, care poate întări smalţul dinţilor, dându-le o rezistenţă mai mare. Aşadar, pentru a beneficia de aceste proprietăţi ale ciocolatei, consumă doar batoanele care au cel puţin 70% cacao.

Friptura

Potrivit cercetătorilor de la American Dental Association, fosforul din friptură protejează smalţul dintelui. „În plus, carnea roşie presupune mestecatul constant, ceea ce ajută la menţinerea gingiilor puternice şi sănătoase", a declarat specialistul  Irwin Smigel. Această constatare este susţinută şi de un studiu realizat în Germania anul acesta şi care indica că cu cât mestecăm mai mult, cu atât vom avea dinţi mai curaţi să mai rezistenţi.

Brânza

Îţi poate ajuta dinţii mai mult decât ai crede. Pe lângă faptul că brânza conţine calciul necesar pentru sănătatea dinţilor, aceasta mai are şi un alt rol foarte important de protejare.

Într-un studiu realizat în Germania pe 68 de persoane, care nu s-au spălat pe dinţi timp de două zile, s-a constatat că o porţie de brânză are rolul de a creşte pH-ul din gură la un nivel aproape perfect, similar cu cel atins în urma spălării dinţilor", a susuţinut specialistul  Irwin Smigel. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net