Cele mai bune leacuri cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu, care se găseşte în orice bucătărie, este util în combaterea mai multor afecţiuni. Descoperă în revista „Click! pentru femei“ care sunt acestea!

Previne apariţia cariilor

Bicarbonatul reechilibrează pH-ul din cavitatea bucală, combate placa bacteriană, prevenind apariţia cariilor. Poţi să îl foloseşti la periajul dinţilor, o dată pe săptămână. Presari pe periuţă puţin bicarbonat, după care cureţi dantura, cu mişcări blânde. Datorită proprietăţilor abrazive pe care le are, bicarbonatul ajută la albirea dinţilor. Ca să scapi de mirosul neplăcut al gurii te poţi clăti cu o soluţie de apă şi bicarbonat.

Scade aciditatea gastrică

Este un remediu excelent contra arsurilor stomacale, a gastritei hiperacide şi a ulcerului. Are capacitatea de a neutraliza secreţiile acide din stomac, acţionând ca un pansament gastric. Foloseşte o soluţie de bicarbonat - o linguriţă la un pahar cu apă, o dată pe zi.

Eficient în tratarea aftelor

Bicarbonatul şi-a arătat eficienţa şi în tratarea aftelor şi a gingiilor inflamate. Calmează durerea şi grăbeşte vindecarea. Pui pe vârful degetului puţin praf de bicarbonat şi apoi pe aftă. În caz de gingii inflamate, este recomandată gargara. Diluezi o lingură de pulbere într-o jumătate de pahar cu apă rece şi îţi clăteşti bine gura, de câteva ori pe zi.

Ameliorează simptomele răcelii

Pentru a scăpa de nasul înfundat, pune în nări o soluţie pe care o obţii în felul următor:  dizolvă într-o cană cu apă o linguriţă de bicarbonat şi un vârf de cuţit de sare. Dacă ai roşu în gât, poţi calma durerile dacă faci gargară cu o soluţie de bicarbonat, de două-trei ori pe zi. Soluţia o prepari astfel: la un pahar cu apă călduţă pui două linguriţe de bicarbonat.

Util în caz de micoze

Dacă ai micoze ale unghiilor, diluezi 4 linguri de bicarbonat într-un litru de apă caldă. Ţii picioarele în lichid 15 minute. Dacă ai candidoză orală, e eficientă gargara, iar în cazul candidozelor vaginale, sunt indicate băile locale. Pentru spălături, foloseşti  o soluţie obţinută din 4 linguriţe de bicarbonat la un litru de apă călduţă.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1