Cele mai agresive forme de cancer

plamani.jpg

cancer pulmonar, plamani, cancer, metastaza, tratament pentru cancer
Cancerul de plămâni are o rată de supravieţuire de până la 17,4%.
www.clicksanatate.ro

An de an, în ţara noastră apar peste 80 de mii de noi cazuri de cancer, iar aproximativ 30 de mii de persoane mor din cauza acestei afecţiuni. Boala poate să afecteze toate organele corpului, iar unele tipuri de cancer se dezvoltă mai lent, în timp ce altele au o evoluţie galopantă.

Speranţa de viaţă a unei persoane diagnosticate cu această boală depinde de mai mulţi factori, de la vârstă, până la gene şi tipul de cancer.  Iată care sunt cele mai agresive forme de cancer!

Cancerul de pancreas

Considerat cancerul cu cea mai mică rată de supravieţuire, de 7%, pe o perioadă de 5 ani de la diagnostic, cancerul de pancreas se dezvoltă în ţesuturile pancreasului. Acest lucru este cauzat de faptul că se diagnostichează în stadii avansate, pentru că nu dă simptome decât târziu, când la mulţi pacienţi apar metastazele şi sunt afectate alte organe.

Cancerul pulmonar

Cancerul de plămâni are o rată de supravieţuire de până la 17,4% pentru cinci ani de zile şi este răspunzător pentru moartea a peste 700 de mii de persoane, anual, numai în SUA. Cel mai adesea apare la persoanele cuu vârsta între 55 şi 65 de ani. Statisticile arată că în peste 80% din cazuri fumatul este de vină pentru îmbolnăviri.

Mezoteliomul

Un alt cancer cu o rată mică de supravieţuire este cel de mezoteliom, membrana protectoare a organelor interne ale corpului. Mezoteliomul apare atunci când celulele mezoteliale cresc şi se înmulţesc necontrolat. Este mai întâlnit la bărbaţi, spre deosebire de femei. Acest tip de cancer apare mai ales după vârsta de 60 de ani, mai predispuşi fiind bărbaţii care au fost predispuşi la radiaţii cu azbest. Dificultăţile de respiraţie şi durerea toracică sunt cele mai întâlnite simptome.

Află pe clicksanatate.ro ce alte tipuri de cancer evoluează cu rapiditate!

Iată cum poți să scapi de părul nedorit de pe față!

Torsul pisicilor are efect terapeutic

 

 

Loading...

Citește și

  • O alimentație în care predomină fructe ca bananele și grepfrutul și alimente de bază precum peștele și brânza ajută la prevenirea cancerului pulmonar. Totodată s-a dovedit că aceleași alimente ajută persoanele care au deja cancer pulmonar să se simtă mai bine.

  • Se zice în popor că un măr pe zi ţine doctorul departe! Zicala nu este nici pe departe lipsită de adevăr. Ba mai mult, poate fi susţinută printr-o serie de exemple. Revista „Click! pentru femei“ ţi le prezintă pe unele dintre ele.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1