Cei mai mari inamici ai creierului

creier.jpg

factori influenta sanatate creier poluare alimentatie
Nicotina, alcoolul și poluarea se numără printre factori care afectează sănătatea creierului
clicksanatate.ro

Creierul este unul dintre organele care îi fascinează pe cercetătorii din întreaga lume, modul în care acesta funcționează fiind în continuare un mister. Ceea ce se știe cu siguranță este că anumite activități zilnice sunt nocive pentru creier, deoarece îl îmbătrânesc și îmbolnăvesc prematur.

Chiar și cel mai mic gest pe care-l facem este coordonat de creier, acesta fiind cea mai complexă structură din corpul uman. Este format din nu mai puțin de 100 de miliarde de neuroni, ce formează în jur de 1.000 de legături, care, la rândul lor, pot transmite impulsuri electrice și cu o viteză de 400 de km pe oră. Funcționarea deficitară a creierului duce la destabilizarea întregului organism.

Alcoolul afectează memoria

Este contraindicat să consumi des alcool, pentru că acesta favorizează deshidratarea. În lipsa apei, celulele organismului, inclusiv cele din creier, se regenerează mai greu, ceea ce afectează memoria. În același timp, alcoolul distruge acizii grași, o componentă esențială în structura creierului. Alcoolul în exces poate afecta unele funcții ale creierului, cum sunt vorbirea, memoria și coordonarea.

Descoperă pe clicksanatate.ro ce alți factori îți afectează sănătatea creierului

Loading...

Citește și

  • Sunt gustoase, te răcoresc dar te bagă în spital. Potrivit celui mai nou studiu realizat de Jurnalul American de Nutriţie, femeile care beau multe băuturi carbogazoase au cu 83% mai multe şanse să sufere un atac cerebral.

  • Nu orice durere de cap este asociată cu existenţa unei tumori cerebrale. Cu toate acestea, în aproape jumătate din cazurile de cefalee persistentă, la origini se află o astfel de boală.

  • Faci des infecţii urinare? Bufeurile specifice menopauzei nu-ţi dau pace? Toate îşi găsesc naşul cu ajutorul leacurilor din plante. Revista „Click! pentru femei" îţi prezintă câteva care leacuri care acţionează garantat!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1