Ceașca de sănătate :Fierea pământului, un aliat în tratarea virozelor și a gripei

fierea_pamantului_click.ro_.jpg

Fierea pământului benefică în anotimpul virozelor și în curele de detoxifiere
Sursa foto: Click.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Foarte apreciată pentru puterea ei tămăduitoare, Fierea pământului, Țintaura sau Floarea de friguri, așa cum este denumită în medicina populară, această plantă este folosită frecvent în anotimpul rece. Datorită substanțelor amare, prezente în compoziție, planta are efect frigorific, reglează temperatura corpului și este un aliat în tratarea virozelor și a gripei.

Deși este recomandată în anotimpul rece, în sezonul virozelor,  Fierea pământului este utilizată și primăvara, când organismul  are nevoie de detoxifiere și de revigorare. În acest scop, curele de tratament cu Fierea pământului sunt binevenite. De asemenea, acest renumit antitermic, are efecte benefice și în procesul de reglare stomacului și a digestiei. Nu în ultimul rând, infuzia preparată din această plantă hrănește bila, fiind folosită în tratamentul dischineziei biliare.

Opinia specialiștilor

Despre această plantă, apreciată de cercetătorii din toată Europa, ca fiind un tonic pentru organism, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutriție, precizează în studiul  ”Fierea pământului este un fortifiant general”: Fierea pământului este una dintre cele mai puternice plante cu efect detoxifiant și febrifug.  Extrasele din plantă mobilizează toxinele și grăbesc eliminarea lor din organism,  stimulează pofta de mâncare, calmează crizele digestive și de ficat și activează circulația. De asemenea, planta are o acțiune dublă asupra paraziților intestinali: pe de o parte îi omoară, pe de altă parte facilitează procesul lor de eliminare din intestin”.

 Cum se prepară, cum se administrează

Infuzia: Se prepară din două lingurițe de pulbere uscată care se infuzează în 250  ml de apă fiartă, timp de 5 minute. Pentru eliminarea toxinelor, se recomandă câte două căni de ceai pe zi, timp de două săptămâni.

Infuzie cu vin: Se fierb trei linguri de plantă în două căni cu apă. În această infuzie se  adaugă un litru de vin încălzit. După o jumătate de oră, băutura se filtrează. În stări febrile se recomandă câte 50 ml din această licoare, iar pentru stimularea apetitului, se administrează câte trei linguri pe zi, timp de două săptămâni.    

 

 

 

 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5