Ceaiuri cardio. Cele mai bune ceaiuri pentru inimă

ceai-cardio.jpg

ceas farfurie seminte pentru ceai
Află care sunt cele mai bune ceaiuri cardio

Ceaiurile bogate în antioxidanţi sunt remedii excelente pentru persoanele care suferă de inimă. Conțin săruri minerale, flavonoizi și vitamine – din care vitamina C joacă un rol esențial. Infuzia se prepară din 1-2 linguriţe de ceai la o cană cu apă fierbinte - şi se bea zilnic. Iată care sunt cele mai bune ceaiuri cardio.

Cele mai bune ceaiuri cardio

Ca să te bucuri pe deplin de efectele ceaiurilor, optează pentru produse certificate „bio“.  Cele mai cunoscute ceaiuri cu proprietăţi antioxidante sunt speciile de ceai verde, negru, alb sau roşu şi ceaiul de hibiscus. Alte plante cu efecte antioxidante sunt: troscotul, traista-ciobanului, piperul de baltă, florile de salcâm japonez şi frunze­le de ginkgo biloba. Efec­tele antioxidan­te ale acestor plante sunt ex­trem de importan­te în prevenirea boli­lor cardiovasculare şi în tra­tarea tulburărilor de metabolism. La fel de eficiente sunt şi ceaiurile din fructe de pădure, măce­şe, păducel şi citrice.

Dimineața: ceai negru Pu-erh

La micul dejun sau după prima masă a zilei, bea 1 ceașcă sau 2 de ceai negru de calitate – Pu-erh, spre exemplu. Acesta este recunoscut pentru protecția pe care o oferă inimii și vaselor de sânge. Dacă ai optat pentru ceai, renunță la cafea, pe tot parcursul zilei. În topul ceaiurilor antioxidante, ceaiul negru reduce riscul de cardiopatie ischemi­că şi este unul dintre cele mai eficiente în privinţa reducerii procentului de grăsimi din orga­nism.

La ora gustării: ceai verde Oolong

Când vine vremea gustării, după ce ai mâncat, optează pentru  o ceașcă de ceai Oolong (comercializat și sub denumirea de Wulong). Este un așa-numit ceai bleu-verde, semifermentat, mai parfumat, mai dulce și mai sărac în teină decât ceaiurile verzi obișnuite. Studiile arată că ceaiul oolong este cel mai eficient în scăderea nivelului de colesterol și are un puternic efect antioxidant.

După prânz: ceai verde cu iasomie

După masa de prânz, se recomandă să bei ceai verde cu iasomie (cel mai bun este cel sub formă de perluțe), care are și el un conținut bun de antioxidanți. Este tonifiant al sistemului imunitar și reduce nivelul de colesterol.

După-amiază: ceai alb

După masa de seară, bea ceai alb, sărac în teină. Poți să îl amesteci cu câteva boabe de goji, cu rol antioxidant și efect tonic pentru ficat și rinichi. 

La cină: ceai roșu

După cină, optează pentru ceai din Hibiscus, extrem de bogat în vitamina C și capabil să echilibreze nivelul glicemiei. La fel de bine poți avea în ceașcă ceai roșu Rooibos. Acesta este un puternic antioxi­dant, fiind benefic în caz de hipertensiune. Acţiunea polifenolilor din com­poziţia sa echivalează cu consumul a 22 de fructe şi legume, printre care ci­trice, broccoli şi morcovi.

Pe tot parcursul zilei: ceaiuri din fructe de pădure

Ceaiurile cu fructe de pădure sunt sursă naturlă de minerale și vitamine, în special de vitamina C, și întăresc inima și vasele de sânge. Le găsești în orice magazin cu profil naturist, sub formă de pliculețe.

Ceaiul de mure este cunoscut și în medicina populară românească ca fiind un bun protector cardiac. Are un bun efect antioxidant, la fel ca ceaiul de zmeură.
Ceaiul de coacăz negru are acțiune calmantă și hipontensivă, având și efect diuretic. Pentru scăderea tensiunii arteriale, se beau câte 100 ml de lichid, dimineața și seara.
Ceaiul de afine, extrem de aromat, are efect diuretic și e o excelentă sursă de antioxidanți.
Ceaiul de măceșe este bogat în vitamina C, cu rol antioxidant, tonic și energizant.

 

 

 

 

 

 

 

Loading...