Ceaiul de păpădie reglează nivelul colesterolului

ceaiul_de_papadie.jpg

papadie, ceai de papadie, slabit, ceaiuri de slabit, toxine
Păpădia previne anemia şi normalizează tensiunea arterială.
www.clicksanatate.ro

Odată cu venirea primăverii, păpădiile au invadat parcurile, poienile și dealurile. Îmi amintesc cum, în copilărie, adunam în buchețele florile de culoarea soarelui, fără să bănuim câtă sănătate se ascunde într-o cană de ceai din această plantă cu proprietăţi terapeutice.

Consumată sub formă de dulceață, ceai, sirop sau de salată, păpădia aduce o mulțime de beneficii sănătății. Bogată în vitaminele A, B, C și D, precum și în minerale precum fierul, potasiul sau zincul, fiecare parte a păpădiei este comestibilă, începând de la rădăcină și până la floare.

Elimină pietrele la rinichi

Ceaiul de păpădie elimină pietrele la rinichi. De asemenea, planta îmbunătăţește tranzitul intestinal, prevenind problemele digestive ca diareea şi constipaţia. Dacă vrei să slăbeşti, tot păpădia îţi vine în ajutor. Ceaiul se prepară din 2 lingurițe de plante uscate, la un litru de apă clocotită. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.

Reglează nivelul colesterolului

Păpădia previne anemia şi scade nivelul colesterolului rău. Mai mult, acționează și în problemele inimii, cum este hipertensiunea. Ca să beneficiezi de calitățile păpădiei, foloseşte pentru ceai rădăcinile şi frunzele uscate. Se prepară din 2 linguriţe de plantă lăsată la infuzat 5 minute într-o cană cu 150 ml de apă fierbinte.
Află pe Clicksanatate.ro ce poți trata cu seva de păpădie!

Unele boli afectează mai ales femeile

5 idei de rețete pentru cura de detoxificare

Loading...

Citește și

  • Pe cât este de frumoasă, pe atât de puţin pretenţioasă. Păpădia nu are nevoie de îngrijiri speciale, însă oferă beneficii nemaipomenite pentru sănătate. Frunzele, florile, tijele şi rădăcina de păpădie sunt des utilizate în curele de detoxifiere. Este şi un înlocuitor excelent al cafelei.

  • papadie cura beneficii organism sanatate

    Să nu subestimezi niciodată puterea naturii! Păpădia este o plantă care te poate scăpa rapid de cele câteva kilograme în plus acumulate de sărbători. Potrivit experţilor în nutriţie, păpădia are rolul de a elimina toxinele din organism şi de a stimula metabolismul.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1