Ce trebuie să știi despre medicamente

medicamente.jpg

medicamente, pastile, efecte secundare, reactii adverse, raportare reactii adverse
Medicamente pentru bolnavi
www.clicksanatate.ro

Este greu de imaginat cum ar fi viața noastră fără medicamente. Vitale pentru tratamentele bolilor cronice, acestea sunt necesare și în numeroase probleme de sănătate acute. Indiferent pentru ce urmezi terapii medicamentoase, reține că acestea au efecte adverse și că pot face mai mult rău decât bine atunci când nu ții cont de unele aspecte.

De la substanțe la pastile

Începând de la primele doftorii prescrise în secolul al XVIII-lea bolnavilor din spitale și până la medicamentele inovatoare din zilele noastre, s-au făcut progrese remarcabile în industria farmaceutică.
Medicamentele sunt, așa cum știm, substanțe sub diverse forme de prezentare (comprimate, siropuri, picături etc.), care sunt folosite pentru a trata sau ameliora o boală ori un simptom. În vreme ce primele doftorii aveau la bază plante medicinale sau compuși de origine minerală sau animală, la sfârșitul secolului al XIX-lea a început să se dezvolte industria farmaceutică. Inițial, existau în jur de 20 de molecule de sinteză, pentru ca numărul acestora să crească simțitor.

Procesul de fabricare a unui medicament este complex, dar și costisitor pentru compania producătoare. Astfel, înainte de a fi puse pe piață, medicamentele sunt studiate atent de o echipă de specialiști, ale căror cercetări se concentrează pe găsirea celei mai bune formule. Pot trece și 10-15 ani de la găsirea acestei formule și până când un medicament este produs și distribuit în farmacii.

Află pe Clicksanatate.ro ce medicamente se pot lua fără rețetă și care sunt mai avantajoase ca preț!

Dieta care întârzie îmbătrânirea

Așa îți îngrijești corect tenul iarna!

 

Loading...
 
 

Citește și