Ce să mănânci dacă ai gastrită

banana.jpg

banana, durere de stomac, arsuri la stomac, gastrita, hiperaciditate
O banană consumată dimineaţa la micul dejun amelioarează arsurile la stomac.
www.clicksanatate.ro

Durerile de stomac nu te lasă să te bucuri de mâncărurile tale preferate? Poate ar trebui să te întrebi dacă nu cumva suferi de gastrită. Un regim alimentar corect te ajută la tratarea afecțiunii.

Senzaţia de arsură la stomac, durerile abdominale, greaţa și balonarea pot fi date uitării dacă știi ce și cât să mănânci. Cauzele apariției gastritei sunt diverse: alimente uscate, abuz de cafea, ore de masă neregulate și bogate în grăsimi, înfometare, medicamente în exces, dar și stress.
În cazul gastritei, consumă cu prudență toate alimentele care au un gust puternic (dulce, picant sau amar). Cel mai bine este să consumi alimente cu gust blând, echilibrat.

Banane

În cazul gastritei, bananele sunt cele mai indicate și eficiente fructe, datorită conținutului proteic ridicat. Acestea conțin magneziu, potasiu, grăsimi vegetale dar și fibre. O banană consumată dimineața la micul dejun amelioarează arsurile la stomac.

Fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz sunt recomandați pentru conținutul bogat de nutrienți precum zinc, cupru, fier și tiamina. Ovăzul conține fibre solubile, care, odată ajunse în stomac, își măresc de câteva ori volumul în contact cu apa. Astfel, acționează ca un burete, absorbind în drumul lor toxinele și grăsimile nesănătoase.

Turmeric

Turmericul este utilizat pentru a trata anumite tulburări gastro-intestinale, precum gastrita sau ulcerul de stomac. În acest sens, s-a demonstrat că un extract din turmeric inhibă secreția de acid gastric, ceea ce ajută la vindecarea afecțiunilor gastrice. Consumul zilnic de 3 grame de turmeric pe durata a 12 săptămâni duce la regresia completă a ulcerului de stomac în cazul a 75% dintre subiecți.
De asemenea, studiile au evidențiat efectul protector al turmericului contra cancerului gastro-intestinal și colorectal. Efectul anticancer se datorează proprietăților antioxidante și antiinflamatoare ale curcuminei.

Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente sunt recomandate în gastrită!

Motive pentru care picioarele îți transpiră în exces

Tratamente naturiste pentru pielea uscată

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1