Ce nu ştiai că poţi face cu cojile de lămâie

Zeama de lămâie e perfectă pentru limonade, prăjituri sau salate, însă ştiai că şi cojile de lămâie au beneficiile lor pentru organism? Nu le mai aruncaţi, ci folosiţi-le! Iată care sunt unele dintre cel mai puţin cunoscute întrebuinţări ale cojilor acestor citrice.

Împiedică oxidarea fructelor şi a legumelor

Ţi-au rămas cartofi sau mere tăiate? Dacă nu le foloseşti, ele vor începe să oxideze în scurt timp. Pentru a evita acest proces, introdu-le în apă rece, alături de coji de lămâie. Pune apoi recipientul în frigider şi păstrează-l până vei avea nevoie din nou de respectivele fructe sau legume. Totuşi, nu lăsa să treacă mai mult de 2-3 zile până să le foloseşti, căci îşi vor pierde şi substanţele nutritive, şi gustul.

Hidratează pielea uscată a coatelor şi a călcâielor

Dacă pielea coatelor şi a călcâielor tale este uscată şi crăpată, iată ce poţi face cu cojile de lămâie pentru a remedia această problemă neplăcută. Taie o lămâie pe jumătate şi stoarce sucul. În coaja lămâii adaugă bicarbonat de sodiu, apoi freacă-ţi cu aceasta coatele şi călcâiele. În acest fel, pielea va fi hidratată în profunzime şi, cu timpul, va deveni şi mai deschisă la culoare.

Elimină mătreaţa 

O proprietate mai puţin cunoscută a cojii de lămâie este aceea că poate îndepărta eficient mătreaţa. Taie mărunt cojile de la 1-2 lămâi şi masează-ţi temeinic pielea capului. Sunt necesare mai multe utilizări pentru ca mătreaţa să fie eliminată complet, dar, de regulă, la capătul unei luni această problemă este rezolvată. Totodată, sucul acestui fruct poate fi folosit pe păr, pentru a-l deschide la culoare şi a-i da strălucire. Pentru aceasta, aplică zeamă de lămâie pe toată lungimea părului. 

Atenuează petele de bătrâneţe

Acele pete mai închise la culoare decât restul pielii au început deja să-şi facă de cap? Dacă abia încep să se formeze, deci nu au încă acea culoare maronie închisă, poţi scăpa de ele. Freacă-ţi pielea pe zonele respective cu coajă de lămâie de 2-3 ori pe zi. Acestea se vor atenua cu fiecare zi care va trece şi în maximum o lună vor dispărea complet.

Împiedică animăluţele să calce plantele

Stai la curte şi ai o grădină plină de flori, dar, în joaca lor, animăluţele calcă pe ele? Iată ce poţi face cu cojile de lămâie ca să le ţii la distanţă de plantele tale: mărunţeşte cojile mai multor lămâi, amestecă-le cu zaţ de cafea şi împrăştie amestecul prin grădină, mai ales în zonele în care ai flori. Animăluţele nu se vor mai apropia de respectivele zone, conform www.avantaje.ro. 

Loading...