Ce infecţii ne afectează inima

Citeste tot despre: 

Alimentaţia dezechilibrată, hipertensiunea, stresul şi fumatul sunt factori de risc cunoscuţi pentru bolile cardiovasculare. Însă şi infecţiile de natură bacteriană sau virală pot migra la inimă, cauzând un infarct sau un atac cerebral. Detalii în numărul de mai al revistei Click! Sănătate!

Gripa şi pneumonia. Boală infecţioasă, gripa poate avea consecinţe moderate până la severe, afectând uneori şi muşchiul cardiac. Persoanele care au avut gripă au de 6 ori mai multe riscuri să se confrunte cu un atac de cord sau accident vascular cerebral timp de cel puţin 1 an de la infectarea cu virusul gripal, potrivit unui nou studiu. În gripă, cea mai frecventă complicaţie este pneumonia. „Aproape toate bacteriile (inclusiv unele virusuri precum cel gripal) care determină pneumonie pot afecta şi inima. Pneumonia trebuie recunoscută foarte repede şi tratată corect, dar tratamentul antibiotic trebuie ales doar de medic, pentru că unele antibiotice pot agrava boala cardiacă. Foarte eficientă este prevenţia prin vaccinarea antigripală pentru că are chiar şi rol protectiv cardiac“, explică medicul cardiolog Elena-Laura Antohi.

Cistita, uretrita şi pielonefrita. Nediagnosticate şi netratate la timp, infecţiile tractului urinar, precum cistita, uretrita şi pielonefrita, pot ajunge la rinichi şi chiar la inimă, dublând riscul de accident vascular cerebral şi atac de cord, arată o cercetare britanică. Cauza infecţiilor urinare este multiplicarea unor bacterii care se găsesc la nivelul pielii, vaginului şi rectului şi care pătrund în uretră. 

HIV. Din momentul în care se instalează în organism, HIV (virusul imunodeficienţei umane) nu doar că distruge sistemul imunitar, ci creşte riscul de a dobândi diferite boli, cum sunt cele cardiovasculare. Există dovezi ştiinţifice care atestă că purtătorii cu HIV sunt expuşi unui risc crescut de a suferi un atac de cord.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1