Ce este inhalosedarea dentară. Ce presupune și ce avantaje are

inhalosedare-dentara.jpg

inhalosedare
Inahlosedarea, o procedură în timpul căreia pacientul nu adoarme
foto: Shutterstock

Nu doar copiii au teamă de dentist, ci și adulții. În astfel de situații, frica de ace, de freză și de cleștele stomatologic nu este o problemă doar pentru pacient, ci îngreunează și activitatea medicului. Pentru cei care nu pot coopera cu echipa medicală există o alternativă: inhalosedarea. Medicul Diana Chawi ne-a spus ce este această procedură.

Cazul copilului în vârstă de 4 ani din Pitești, care se află în moarte cerebrală după ce i s-a făcut analgosedare într-o clinică stomatologică, a șocat publicul. Tot mai mulți părinți se întreabă cum pot să își facă micuțul să nu-i fie teamă de stomatolog sau cum îl pot calma atunci când acesta plânge, țipă, iar medicul nu poate să coopereze în nici un fel cu el. Și nu doar cei mici, ci și cei mari au frică de stomatolog, iar un sondaj realizat recent arată că cei mai mulți aleg să rămână fără dantură decât să își învingă frica de dentist. Iată însă că există o metodă pentru cei care au frică de intrumentarul medical, de procedură și, mai ales, de medic!

Ce spune medicul despre inahalosedare

Medicul stomatolog Diana Chawi ne-a vorbit despre inhalosedare, o procedură care se realizează în anumite clinici stomatologice.

dr_diana_chawi.jpg

Medicul stomatolog Diana Chawi
Medicul stomatolog Diana Chawi ne-a explicat ce este inahalosedarea
foto: arhivă personală

”Inhalosedarea dentară este o metodă de anestezie modernă, blândă, care ajută pacientul, în special copiii. Pentru că ei se tem cel mai mult de actul medical și de durere. Această procedură este folosită pe scară largă în America și în Europa și presupune aplicarea unei măscuțe cu protoxid de azot și oxigen, care este nontoxic. După inhalarea acestui gaz, vom vedea cum pacientul se relaxează, se calmează, obține un numit confort, iar frica de dentist dispare imediat. Specific faptul că pacientul nu adoarme, ci rămâne conștient și colaborează cu echipa medicală dacă este necesar. Este o procedură sigură, fără repercusiuni și efecte adverse”, a declarat pentru Click! medicul stomatolog Diana Chawi.  

 

 

Loading...

Citește și

  • Mândră de rezultat, Anamaria Prodan poate râde acum din tot sufletul

    Cunoscuta impresară Anamaria Prodan ştie că zâmbetul este cartea ei de vizită, mai ales de când lucrează în televiziune. Astfel, a decis să facă nişte îmbunătăţiri. Şi-a pus faţete dentare şi a scos din buzunar 15.000 de euro. Şi alte vedete, precum Connect-R, Oana Radu sau Ștefan Stan, au apelat la specialistul în estetică dentară.

  • Pe lângă talent, artiştii pun în aceeaşi balanţă şi imaginea. Aspectul fizic este cartea lor de vizită, iar dantura este pe primul loc! Anamaria Prodan, Laurenţiu Reghecampf, Connect-R, Ştefan Stan, Oana Radu şi Codin Maticiuc s-au împrietenit rapid cu medicii stomatologi, care le-au îmbrăcat dinţii cu faţete de peste 50.000 de euro.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
2
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1