Ce beneficii îţi aduce cura cu ceapă verde

Una dintre bucuriile culinare ale primăverii, ceapa verde este şi unul dintre medicamentele oferite de natură. Susţine sănătatea creierului şi a inimii, întăreşte oasele, ajută la digestie şi reduce chiar şi riscul dezvoltării cancerului. O poţi consuma fără limite: să o adaugi generos în salate, în mâncăruri şi ciorbe, pentru că îşi păstrează toate proprietăţile, chiar dacă este fiartă.

Întăreşte sistemul imunitar. Conţine mulţi compuşi cu rol antioxidant, precum carotenii, vitaminele A, E, C şi antioxidanţii quercetina, zeaxanthina. Aceştia cresc rezistenţa organismului în faţa microbilor, dar şi a radicalilor liberi, acei produşi toxici exogeni sau proveniţi din metabolism.
Previne cancerul. Efectul anticancerigen are legătură cu următoarele tipuri de cancer: colon, sân, ovar, prostată, plămâni. Rolul anticancerigen este atribuit antioxidanţilor şi compuşilor sulfurici, care inhibă dezvoltarea şi multiplicarea celulelor tumorale.
Pentru nas înfundat. Zdrobeşte ceapa verde şi umezeşte o bucată de bumbac cu sucul obţinut, apoi o pui peste nas. Dacă nu poţi dormi, pune un mănunchi de ceapă verde lângă perna ta, te va ajuta cu siguranţă.
Scade glicemia. Dacă glicemia ta a atins cote mult prea mari, atunci ar fi bine să consumi zilnic ceapă verde, în paralel cu tratamentul medicamentos. Ceapa verde este un aliment puternic hipoglicemic, are proprietăţi diuretice şi reglatoare endocrine.
Menţine inima sănătoasă. Mirosul înţepător al cepei este dat de sulfura de alil, un compus care conţine sulf, cunoscut pentru calităţile lui ce protejează vasele de sânge împotriva problemelor cauzate de colesterol.
Susţine densitatea osoasă. Cercetătorii cred că aceşti compuşi sulfuroşi din ceapă, împreună cu quercetina pot fi responsabili pentru o mai bună densitate osoasă. S-a demonstrat că femeile care consumă ceapă zilnic au o densitate osoasă mai bună comparativ cu cele care nu au acest obicei. 
Antiinflamator. Cvercetina, un antioxidant regăsit în ceapa verde, are proprietăţi antiinflamatorii şi antihistaminice. Aceasta face ca ceapa verde să fie benefică în toate bolile cronice şi în alergii, conform caplimpede.ro.
Tratează afecţiunile dermatologice. Acneea poate fi tratată cu ajutorul unei cure alimentare cu ceapă verde. Nutriţioniştii recomandă consumul de ceapă verde în combinaţie cu mărar şi ţelină, cel puţin o dată pe zi, timp de 15 zile, pentru rezultate remarcabile.

Loading...

Citește și

  • Ceapa verde este una dintre bucuriile primăverii şi unul dintre medicamentele oferite de natură. O poţi consuma fără limite: să o adaugi generos în salate, în mâncăruri şi ciorbe, pentru că îşi păstrează toate proprietăţile, chiar dacă este fiartă.

  • Pe lângă faptul că dă gust bun salatelor, dar şi mâncărurilor gătite, ceapa verde este şi un medicament de excepţie. Profitaţi din plin, căci este sezonul ei, alături de alte leacuri naturiste: ştevia, leurda sau spanacul.