Ce alimente sunt indicate când este caniculă

pepene.jpg

pepene, canicula, dieta vara, deshidratare, caldura
Dacă îţi place pepenele, fie galben, fie roşu, ambele variante sunt indicate a fi consumate pe vreme caniculară.
www.clicksanatate.ro
Citeste tot despre: 

Cu cât este mai cald afară cu atât mai greu este să te decizi ce anume să mănânci astfel încât să ai energia necesară pentru a te mobiliza pe tot parcursul zilei.

Alimentația joacă un rol esențial în buna funcționare a organismului tău. Mai ales pe vreme caniculare este indicat să acorzi o atenție sporită acestui domeniu, deoarece există pericolul ca alimentele să se altereze mai ușor și în felul acesta vei fi expus mai ușor problemelor digestive.

Pentru a evita o astfel de situație îți recomandăm anumite alimente spre a le consuma, alimente cu un conținut mai mare de apă, nu atât de ușor de perisabile și ușoare de digerat.

Castravetele asigură hidratarea organismului

O sursă bună de vitamina C, indicați a fi consumați mai ales atunci când temperaturile de afară sunt în creștere. Optează pentru o salată de castraveți la care să adaugi pătrunjel din plin, mărar, zeama de la o lămâie, avocado și spanac.

Spanacul îți va aduce un aport bun de magneziu și luteină, substanțe benefice pentru a-ți proteja pielea de arsurile solare.

O salată ușoară pentru sistemul tău digestic, plină de vitamine și minerale, va avea grijă de silueta ta și îți va asigura energia necesară pentru a duce la bun sfârșit toate acțiunile tale din ziua în curs.

Pepenele, fructul sezonului

Fie că îți place pepenele galben sau roșu, ambele variante sunt indicate a fi consumate pe vreme caniculară. Ambele fructe conțin foarte multă apă, au un aport semnificativ de vitamine și minerale. Te vor ajuta să te răcorești și vor contribui substanțial la menținerea frumuseții tale și a sănătății tractului digestiv.

Este bine să nu faci totuși exces de consum mai ales dacă nu vrei să stai toată ziua cu grija dusului la toaletă, pepenele roșu mai ales are un puternic efect diuretic dacă este consumat abuziv.

În rest poți să optezi pentru un smoothie din pepene roșu, cu gheață și mentă din plin.

Află pe clicksanatate.ro ce să mănânci pentru a-ți reduce temperatura corporală!

Așa tratezi arsurile!

Cum să recunoști simptomele mușcăturii de căpușă

Loading...

Citește și

  • Canicula afectează nu doar organismul uman, ci şi alimentele. În această perioadă trebuie să avem mare grijă la păstrarea calităţii acestora. Iată câteva sfaturi pentru a păstra alimentele pe perioada caniculei.

  • În sezonul estival, dieta este foarte importantă pentru o bună funcţionare a organismului. Preparatele grase, prăjelile, sosurile grele, dulciurile cu creme sau alcoolul sunt doar câteva alimente care trebuie să dispară din meniul de vară. Iată ce trebuie să ocoleşti!

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1