Cât trebuie să fie pulsul normal şi cum îl poţi măsura

cat_trebuie_sa_fie_pulsul_normal_si_cum_il_poti_masura.jpg

Cât trebuie să fie pulsul normal şi cum îl poţi măsura
Cât trebuie să fie pulsul normal şi cum îl poţi măsura

De fiecare dată când faci mişcare ai impresia că o să-ţi sară inima din piept? S-ar putea ca acest lucru să fie normal şi să nu ai niciun motiv de îngrijorare. Iată ce înseamnă un puls normal şi cum îl poţi măsura, astfel încât să ştii când trebuie să îţi faci griji pentru sănătatea ta.

Cât trebuie să fie pulsul normal şi cum îl poţi măsura

Pulsul normal diferă de la o persoană la alta şi este influenţat de o serie de factori: vârsta, activitatea, deshidratarea, efortul fizic sau starea de spirit. De asemenea, dacă stai în căldură sau în umezeală, pulsul va creşte din cauza disconfortului termic. 

Frecvenţa pulsului se exprimă în număr de bătăi pe minut (bpm). Valorile de puls normal sunt cele care măsoară bătăile inimii în repaus, atunci când stăm liniştiţi pe un scaun şi nu suntem concentraţi la nicio activitate.  

Cum îţi măsori pulsul 

Tensiometrele au devenit cele mai utilizate aparate de măsurat pulsul şi bătăile inimii, datorită simplităţii cu care se folosesc.

Dacă nu ai, atunci nu-ţi face griji. O poţi face manual, fără niciun alt dispozitiv. Ai nevoie doar de un ceas cu secundar şi de cel mult un minut din timpul tău. Pulsul poate fi luat la nivelul gâtului (arterei carotide), încheieturii mâinii, coapselor (artera femurală), plicii cotului sau în spatele genunchiului. Cel mai comod de măsurat este însă la nivelul încheieturii mâinii.  

Află valorile pulsului pe clickpentrufemei.ro!

Scapă de grăsimea din interiorul coapselor într-o săptămână

Cum slăbeşti în funcţie de forma corpului şi de locul unde se depozitează grăsimea

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1