Cartofii noi previn bolile de inimă și alungă indigestia

cartofii_noi.jpg

cartofi noi, digestie, alimentatie, slabit, dieta
Dacă îi consumi împreună cu alimente bogate în proteine vor fi digeraţi la lent, ceea ce le va scădea indicele glicemic.
www.clicksanatate.ro

Cartofii noi copți în coajă și sucul lor sunt cele mai bune alegeri pentru cei care suferă de afecțiuni cardiace, digestive sau care doresc să slăbească.

Îngrașă dacă nu-i prepari corect

Consumul cartofilor noi, copţi fără grăsimi, constituie o sursă de fibre care oferă protecţie împotriva bolilor de inimă şi, mai mult, furnizează foarte puţine calorii.

Cartofii noi sunt o bogată sursă de vitamina C, de vitamina B6, de potasiu, de magneziu şi de fibre, susţin specialiştii. Eziţi să mănânci cartofi pentru că ai auzit că îngraşă? Nu e cazul să-ţi faci griji. Cartofii îngraşă doar dacă nu ştii cum să-i prepari.

Cartofii noi copţi sunt gustoși şi sănătoși. Este important însă cu ce-i asociezi. Dacă îi consumi împreună cu alimente bogate în proteine (fasole verde, ton), acest lucru va încetini digerarea cartofilor şi le va scădea indicele glicemic.

Sucul reduce hiperaciditatea și tratează indigestia

Cea mai cunoscută proprietate a sucului de cartofi noi este aceea de calmare digestivă. Aciditatea stomacală, gazele şi digestia îngreunată sunt doar câteva dintre problemele care îşi găsesc rezolvare printr-o cană de suc de cartof în fiecare zi.

Află pe Clicksanatate.ro cum să prepari o mască hidratantă cu cartofi noi!

Ce simptome dă excesul de zinc
Adevărat sau fals despre herpes
 

Loading...

Citește și

  • Georgeta Stancu ne-a dezvăluit un truc din bucătăria ei: Cartofii cu coajă nu se mai sfărâmă la fiert, dacă, înainte de a-i pune în apă, se ung cu ulei în care s-a dizolvat un vârf de cuţit de sare.

  • Cartofii fierţi, înăbuşiţi sau copţi sunt o sursă bogată de energie, datorită faptului că aceste alimente conţin glucide complexe de tip amidon, menţionează nutriţioniştii.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1