Baia în vin, răsfăţ pentru pielea ta

Consumat cu moderaţie, vinul nu este ceva rău, dăunător şi toxic. Un pahar de vin după masă este chiar foarte indicat. Însă, licoarea bahică poate avea şi alte întrebuinţări, mai ales în frumuseţe. Iată câteva tratamente pe bază de vin făcute în casă, care au grijă de aspectul tău estetic.

  • Frecţiile cu vin roşu sunt indicate pentru înviorarea şi tonifierea corpului şi pentru combaterea îmbătrânirii pielii. Se prepară un amestec din 1/4 l de vin roşu de bună calitate, 1/4 l de apă minerală naturală, 5 picături de ulei esenţial de mandarin, 3 picături de ulei esenţial de lămâie şi 5 picături de ulei de trandafir. Amestecul se pulverizează pe corp, după care se fricţionează pielea.
  • Baia de picioare cu vin cu salvie are efect în caz de transpiraţie excesivă. Se aruncă 30 g frunze de salvie în 1 l de vin roşu de bună calitate. Se lasă 7 zile la macerat, agitând recipientul o dată pe zi. Se îmbăiază picioarele cu apa în care s-a turnat 1 cană din acest vin şi 1/2 lingură de bicarbonat de sodiu.
  • Frecţiile cu vin şi muşeţel pot decolora părul. Se prepară un decoct cu 5g de rădăcină de rubarbă la 1 ceaşcă de apă. Se lasă să fiarbă la foc mic timp de câteva minute, după care se lasă la răcit. Se pun 30 g de flori de muşeţel în 1/2 l de vin alb sec, la care se adaugă şi decoctul de rubarbă. Se lasă la macerat 2 săptămâni, agitând o dată pe zi. Se filtrează vinul şi se păstrează într-o sticlă, la rece. Vă spălaţi pe cap şi vă fricţionaţi îndelung cu această compoziţie.
  • Peelingul cu vin şi miere e indicat pentru ten gras. Se dizolvă 1 lingură de miere cu 1 lingură de vin roşu şi se adaugă lapte, pentru a obţine o compoziţie moale. Se întinde pe faţă şi pe gât şi se lasă timp de 10 minute. Se curaţă pielea cu o mănuşă îmbibată cu apă calduţă. 
  • Compresele cu vin roşu sunt indicate împotriva celulitei. Într-un litru de vin roşu se pun 50 de picături de tinctură de castan sălbatic, 50 de picături de tinctură de Quercia marina (un tip de alge) şi 20 g de frunze de iederă. Se lasă la macerat 8 zile, apoi se filtrează şi se păstrează la rece. În această loţiune se înmoaie câteva fâşii de tifon şi se aplică pe zonele afectate de celulită. Se lasă să acţioneze 20-30 de minute, conform www.sfatulmedicului.ro.
  • Cataplasma cu vin şi miere este indicată pentru eliminarea celulelor moarte şi pentru a face pielea mai luminoasă şi mai moale. Se amestecă 1 kg de miere, 1/2 l de vin roşu şi 1/ 2 l de lapte cu o lingură de lemn şi se întinde uniform compoziţia pe întreaga suprafaţă a corpului. Apoi, corpul va fi înfăşurat în folie transparentă sau cu un cearşaf curat. Se lasă să acţioneze timp de 30 de minute, după care se îndepărtează cataplasma cu un duş nu excesiv de cald. 
Loading...