Avem cu toții nevoie de ochelari de calculator, pentru protecție de lumina albastră?

Citeste tot despre: 

Dacă te întrebi dacă avem nevoie toți de ochelari cu filtru de lumină albastră, răspunsul este NU, dar cu siguranță acești ochelari oferă multe avantaje, despre care poți afla în acest articol. Dispozitivele digitale pe care oamenii le folosesc în fiecare zi, cum ar fi telefoanele inteligente, calculatoarele, tabletele, emit multă lumină albastră, care poate fi obositoare pentru ochi.

Expunerea excesivă la lumina albastră a crescut dramatic mai ales de când cu pandemia de coronavirus, care a făcut ca oamenii să stea mai mult timp în casă și să petreacă numeroase ore pe calculator. Când era tehnologiei se dezvoltă din ce în ce mai mult alături de noi, este aproape imposibil ca oamenii să renunțe la computere și la alte dispozitive digitale, deoarece acestea sunt instrumente pentru ei de a lucra, de a comunica și de a se distra. Totuși ei trebuie să facă ceva pentru a limita efectele dăunătoare ale luminii albastre asupra ochilor și a preveni oboseala oculară.

Conform unor studii realizate de cercetători, purtarea unor ochelari de calculator poate ameliora simptome precum: oboseala ochilor, durerile de gât și de umeri, uscăciunea oculară și chiar poate reduce riscul de degenerescență maculară. În plus, cercetătorii au descoperit faptul că oamenii care își protejează vederea de lumina albastră prin ochelari de PC și-au îmbunătățit calitatea somnului.

 

Se pare că lumina albastră afectează sănătatea dar și somnul, deci necesitatea de a crește rata de blocare a luminii albastre este mare. Specialiștii recomandă purtarea de ochelari cu lentile maro, cu un contrast ridicat, care ar putea filtra mai multă lumină albastră, peste 50%.

Producătorii au dezvoltat ochelari cu o greutate ultra-ușoară și care sunt durabili, care au un excelent efect de protecție și o calitate optică deosebită. Lentilele blochează lumina albastră și oferă un înalt grad de protecție și contrast pentru ochi. În plus, astfel de ochelari se remarcă și printr-un design atractiv, deci au un echilibru perfect între protecție și estetică.

Ochelarii de computer pot absorbi în mod eficient lumina albastră emisă de computere și telefoane mobile și în plus oferă și o protecție cuprinzătoare pentru ochi. Există ochelari pentru adulți dar și pentru copii, care sunt concepuți pentru a proteja ochii acestora, care sunt mai vulnerabili la vârstă fragedă.

 

În anul 2017, Asociația Americană de Oftalmologie a făcut câteva recomandări privind reducerea oboselii oculare și protejarea ochilor de lumina albastră și anume:

  • Faceți pauze frecvente când lucrați la calculator, conform regulii 20-20-20. La fiecare 20 de minute concentrați-vă atenția spre un obiect aflat la o distanță de 6 m, pentru cel puțin 20 de secunde și clipiți de 20 de ori.
  • Folosiți lacrimi artificiale când simțiți că ochii sunt prea uscați sau iritați.
  • Reduceți din strălucirea ecranului prin folosirea unui filtru special, acesta vă poate ajuta foarte mult pentru a preveni oboseala oculară în timpul lucrului la calculator.
  • Fixați ecranul astfel încât să stați la aproximativ 50-60 cm de el și să priviți ușor în jos, asta fiind foarte relaxant pentru ochi.
  • Purtați lentile de contact sau ochelari de calculator pentru a vă proteja ochii de lumina albastră.

 

Oamenii care au nevoie cel mai mult de ochelari cu filtru de lumină albastră sunt cei care au oboseală oculară din cauza petrecerii mult timp în fața ecranului calculatorului. Dintre aceștia fac parte oamenii care lucrează pe calculator, profesorii, designerii, studenții, iubitorii de lectură online, etc.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1