Atenţie! Fructele mâncate seara îngraşă

Mulţi dintre cei care ţin la silueta lor şi vor să mai dea jos câteva kilograme se refugiază în fructe. Le mănâncă inclusiv seara, pe post de „cină”. Nimic mai greşit, atrage atenţia nutriţionistul Mihaela Bilic.

„Când te apuci de slăbit, toată lumea îţi spune să nu mai mănânci seara. Şi vine ora 18, începe să ţi se facă foame, dar, ca să nu te atingi de mâncare, încerci să te amăgeşti cu fructe. Şi, ce să vezi – nu numai că foamea nu-ţi va trece, dar, spre ora 21, începe să devină insuportabilă. Fiindcă fructele nu satură. Fiindcă fructele mâncate seara îngraşă. Fiindcă fructele sunt un desert”, spune Mihaela Bilic în cartea sa apărută la Curtea Veche Publishing, „Supă de încălzit inima”.

12-13-sanatate-2.-1col-mihaela-bilic.jpg

fructe, seara, desert, ingrasare, Nutriţionist Mihaela Bilic
Nutriţionistul Mihaela Bilic demontează un mit

Fructele sunt uşor acide, motiv pentru care există riscul să deschidă apetitul, în loc să sature. Apoi, ele conţin fructoză, un zahăr cu acelaşi număr de calorii ca orice alt agent de îndulcire (4cal/g). Diferenţa este că fructoza se absoarbe mai greu decât zahărul clasic, însă în final îngraşă la fel. Mai mult decât atât, glucidele mâncate seara se depun rapid, ca grăsime de depozit. „Concluzia e că nu scăpaţi de foame cu fructe, seara. Soluţia cea mai dietetică pentru cină sunt tot legumele cu un pic de proteine slabe (peşte, carne, ou), mai spune nutriţionistul. 

Şi consumul unui pahar cu apă înainte de masă, în ideea de a mânca mai puţin, este tot un mit. Apa şi toate lichidele, băute pe stomacul gol, trec mai departe în câteva minute, nu rămân în stomac suficient de mult cât să-ţi dea senzaţia de saţietate, de plin. Cu totul altfel stau lucrurile dacă apa e amestecată cu puţină mâncare. Potrivit specialistului, cea mai bună metodă de a tempera apetitul este să alegi ciorba ca prim fel de mâncare. Aceasta umple stomacul pentru câteva ore şi-ţi ţine de foame cu puţine calorii. E alegerea ideală şi seara, la cină.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1