Alimentele care-ţi cresc rezistenţa la boli

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Deşi suntem în toiul verii, nu suntem feriţi nici acum de îmbolnăvirile ce au la bază scăderea imunităţii. Pentru a le evita, este necesar să fii foarte atentă la ceea ce mănânci, deoarece alimentaţia are un rol esenţial în susţinerea imunităţii. Află mai multe din noul număr al Revistei „Click! pentru femei“!

Microbiomul, adică bacteriile şi celelalte microorganisme „prietenoase“ care ne populează intestinul subţire şi colonul, joacă un rol esenţial în ceea ce priveşte imunitatea organismului. Milioanele de microorganisme care întră în alcătuirea lui sunt importante pentru susţinerea funcţiilor fiziologice ale corpului. Ca urmare, dacă microbiomul este afectat, întreg echilibrul dintre organismele prietenoase şi cele nocive este zdruncinat, iar organismul devine vulnerabil. Totodată, cu cât flora intestinală este mai sănătoasă şi mai diversă, cu atât absorbţia substanţelor nutritive se va face într-un mod echilibrat, fără să producă boală. Şi, pentru că 70% din funcţia imunitară se află în intestine, este foarte important să avem grijă de alimentaţia noastră.

Prebiotice şi probiotice

Este important să introduci în alimentaţia ta prebiotice, adică forme complexe de zaharuri (fibre) sau de amidon nedigerabil care hrănesc şi oferă condiţii propice de dezvoltare bacteriilor bune. Le poţi găsi în: usturoi, praz, fasole, anghinare, sparanghel, păpădie sau banane. Alege alimente care conţin probiotice, adică bacterii care sunt favorabile florei intestinale. Acestea se găsesc în: kefir, iaurt, brânza de capră şi de oaie, legume murate. Introducând aceste alimente în dieta ta, vei ajuta organismul să lupte împotriva infecţiilor.

Ierburi aromatice, legume şi fructe

Rozmarinul, busuiocul, cimbrul, oregano şi celelalte plante aromatice pe care le folosim pentru condimentarea preparatelor sunt foarte importante atunci când vorbim despre susţinerea imunităţii, deoarece au putere dezinfectantă asupra intestinului. Introdu în alimentaţia ta şi pătrunjel, rucola, leurdă şi ştevie, plante care distrug radicalii liberi şi care contribuie la buna funcţionare a sistemului nervos, întărind astfel sistemul imunitar. 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • marar patrunjel slabit ierburi aromatice dieta

    Ierburile aromatice au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile antibacteriene, antifungice și antiinflamatoare pe care le au. De cele mai multe ori erau utilizate în scopuri medicinale, pentru a trata și preveni diverse afecțiuni.

  • Ingrediente: 3 codiţe de ceapă verde, câteva frunze de ţelină, câteva frunze de pătrunjel verde, câteva frunze de mărar verde, câteva frunze de cimbru verde, câteva frunze de hazmaţuchi, câteva frunze de busuioc verde, câteva frunze de mentă verde, câteva frunze de coriandru verde, câteva frunze de oregano verde, 300 ml smântână, 2 linguri zeamă de lămâie, 2 linguri ulei de măsline, 2 căţei mai mari de usturoi, sare, piper

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5