Alimente care îți curăță ficatul

Citeste tot despre: 

Ficatul este unul dintre organele cele mai muncitoare pe care le aveți. Efectuează 500 de procese în organism, incluzând producția bilei, metabolizarea grăsimilor, depozitarea vitaminelor și a mineralelor și filtrarea sangelui. Este și singurul organ pe care îl putem regenera. Azi vorbim despre alimente care îți curăță ficatul pentru a evita problemele serioase de sănătate.

Alimente care îți curăță ficatul

1. Afine

Afinele conțin antioxidanți numiți antociani care sunt capabili să stopeze creșterea celulelor canceroase în ficat. La șobolani, consumul regulat de afine a stimulat răspunsul imun celular și nivelul enzimelor antioxidante, precum și creșterea lentă a fibroamelor, leziunilor și țesutului cicatrician în ficat. Este nevoie de doar 3-4 săptămâni de consum zilnic.

2. Grapefruit

Grapefruitul conține o mulțime de antioxidanți puternici, în acest caz, naringenin și naringin. Sunt excelente în reducerea inflamației și protejarea celulelor. Grapefruitul poate să reducă riscul de fibroză hepatică în care inflamația cronică cauzează creșterea țesutului conjunctiv în interiorul și în jurul ficatului. E indicat să mănânci un grapefruit înainte să bei. Naringin ajută ficatul să metabolizeze alcoolul și poate contracara unele dintre efectele nocive ale alcoolului. Scurtează durata mahmurelii.

3. Avocado

E foarte sănătos. Grăsimea bună din avocado ajută organismul să stocheze energie. Asigură izolarea împotriva schimbărilor extreme ale temperaturii și protejează organele vitale. Tot ele ajută proteinele să își facă datoria. Mănâncă avocado pentru a obține o mulțime de glutathion, vitamina C, vitamina E și vitamina K. Aceste elemente protejează celulele hepatice împotriva daunelor. Vitaminele E și K previn inflamarea dăunătoare. Extractul de avocado poate fi util în tratamentul hepatitei virale și încetinește progresia afectării hepatice generale.

Află continuarea pe clickpentrufemei.ro!

De ce este bine să consumi grăsime de porc

Alimente pentru un mijlocel tras ca prin inel

Loading...

Citește și

  • Hrişca este un aliment foarte hrănitor, la concurenţă cu orezul şi cu grâul. Unele surse spun că această plantă a fost domesticită şi apoi cultivată cu 8000 de ani în urmă în Asia de SE, de unde s-a răspândit cu repeziciune în Asia Centrală şi în Extremul Orient.

  • Cunoscută şi sub numele de „iarbă de negi”, planta cu mici flori galbene ajută la vindecarea multor afecţiuni. Care? Revista Click! pentru femei îţi oferă un răspuns la această întrebare!

  • După ce te ţii departe de mâncărurile „de dulce" în timpul postului, mesele festive de Crăciun şi de Anul Nou pot deveni periculoase pentru sănătate. De aceea, citeşte în revista Click! pentru femei câteva leacuri care te vor ajuta în cazul în care vei fi obligat să „forţezi nota".