Ai amețeli? Află de ce probleme de sănătate poți suferi!

Ți se întâmplă adesea să-ți pierzi echilibrul și să ai senzația că totul în jurul tău se mișcă? Acestea sunt simptomele amețelilor peste care poate ai trecut de multe ori cu vederea sau le-ai pus doar pe seama oboselii.

Variațiile de tensiune arterială

Oscilațiile de tensiune nu au o cauză bine determinată însă pot apărea în urma secreției excesive a hormonilor renali, a unui efort îndelungat, a deshidratării sau a expunerii permanente la stres. Durerile de cap, amețeala și leșinul pot fi semne ale variațiilor de tensiune arterială.

Migrenă

Mai mult decât o simplă durere de cap, migrenele se manifestă printr-un disconfort puternic care poate dura între 4 și 72 de ore. Migrenele sunt anunțate prin câteva simptome specifice: amețeli, greață, vărsături, sensibilitate la lumină și la sunete și străfulgerări luminoase. În general, femeile sunt cele care suferă adesea de migrene.

Vertij

Senzația de greață, de vomă, de pierdere a echilibrului sau dificultatea de mișcare se numără printre simptomele asociate vertijului. Acesta poate apărea brusc, cu o durată de manifestare de câteva minute, sau poate să apară și să dispară de-a lungul mai multor zile.

Află ce alte afecțiuni au ca principal simptom amețelile AICI. 

Loading...