Adevărat sau fals despre alergiile alimentare

alergii_alimentare_click.ro_.jpg

alergii alimentare, medic, alimente, reactii alergice, medic, simptome
După apariţia simptomelor sugestive pentru alergii alimentare, este indicată prezentarea la medic.
www.clicksanatate.ro

Peste 4% din adulți și 8% din copii trebuie să acorde o atenție și mai mare alimentelor pe care le consumă. Motivul? Reacțiile alergice la diverse proteinele din hrană.

 „Se manifestă doar prin reacţii pe piele”

FALS. Cu toate că reacţiile cutanate – mâncărime, urticarie, roşeaţă – sunt cele mai frecvente simptome, alergiile alimentare se pot manifesta şi prin probleme digestive (alternanţă constipaţie-diaree) şi respiratorii (rinită).  

„Simptomele apar după câteva minute”

ADEVĂRAT şi FALS. Manifestările reacţiilor alergice pot fi imediate (apar după câteva minute de la ingerarea alimentului alergen) sau tardive (survin după câteva ore). 

„Pot fi puse în evidenţă prin anumite teste”

ADEVĂRAT. După apariţia simptomelor sugestive pentru alergii alimentare, este indicată prezentarea la medic. Alergiile alimentare se diagnostichează cu ajutorul testelor cutanate de tip prick şi serologice.  

„Apar doar la adulţi”

FALS. Dimpotrivă, sunt mai frecvente la copii. În cazul celor mici, printre alergiile frecvente se numără cea la laptele de vacă, la ou şi peşte. La adolescenţi şi adulţi se depistează mai des alergii la alune, nuci, migdale, peşte şi soia. 

„Unele alergii pot să dispară după un timp”

ADEVĂRAT. În aproape 80% din cazuri, copiii cu alergii se vindecă în jurul vârstei de 6 ani, cel târziu în adolescenţă. Alergiile care au o probabilitate mai mică să dispară în timp sunt cele la alune şi fructe de mare. 
 

Citeşte pe clicksanatate.ro cum tratezi alergiile alimentare

Cele mai bune remedii împotriva stresului

De ce este bine să mănânci roşii

Loading...
 
 

Citește și

  • Alergia e o reacţie anormală a organismului la una sau mai multe substanţe, inofensive în general pentru marea majoritate a oamenilor. Iată câteva remedii naturale, conform www.tratamente-naturiste.eu.

  • Te-ai gândit vreodată că alergiile pot fi moştenite? Studii recente susţin că riscul unui copil de a dezvolta o boală alergică este de două ori mai mare atunci când părintele de acelaşi sex este alergic.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1