Acestea sunt cele mai bune alimente care ţin colesterolul sub control!

fulgi_ovaz_600x400.jpg

colesterol alimente sanatate ovaz somon
Două porții de fulgi de ovăz consumate în fiecare dimineață reduc colesterolul „rău“ (LDL)
www.clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

Vital pentru organism, colesterolul are ca funcții principale sintetizarea unor hormoni, producerea acizilor cu ajutorul cărora funcționează bila, metabolizarea carbohidraților.

Un nivel ridicat de colesterol „rău“ (LDL) poate provoca atac de cord sau accident vascular celebral, pentră că el se depune în artere, ducând la arteroscleroză. O valoare mare a colesterolului HDL este considerată bună pentru că împiedică depunerile de calcar pe pereții vaselor de sânge. Din fericire, poți ține colesterolul sub control prin alimentație.

Fulgi de ovăz

Pentru a-ți scădea și ține sub control colesterolul, fă anumite schimbări în alimentația de la micul dejun. Două porții de fulgi de ovăz consumate în fiecare dimineață reduc colesterolul „rău“ (LDL), cu 5,3%, în numai 6 săptămâni. Secretul stă în beta-glucan, o substanță din fulgii de ovăz care absoarbe colesterolul LDL.

Somon și pește gras

Acizii grași Omega-3 au proprietatea de a ține la distanță bolile de inimă și demența. Dar ei mai au un atu: scad colesterolul LDL. Potrivit unei cercetări efectuată de cercetătorii de la Universitatea Loma Linda, SUA, grăsimile Omega-3, care se găsesc în somon, sardine, hering, pot mări colesterol bun cu 4%.

Află care sunt cele mai bune alimente care ţin colesterolul sub control!

 

Probleme cu colesterolul? Scapă natural de această grijă
Greșelile de la micul dejun care te îngrașă

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Nu eşti adeptul unei alimentaţii echilibrate? Mare atenţie! Ceea ce mănânci îţi poate dăuna sănătăţii. Află totul despre cele mai importante grupe alimentare care nu trebuie să-ţi lipsească din meniu de la Çagatay Demir, medic nutriţionist la Clinica Anadolu, din Turcia.

  • Nivelul ridicat al colesterolului te îngrijorează? Trebuie să ştii că de aici pot porni mai multe probleme de sănătate. Revista „Click! pentru femei" îşi spune ce remedii naturale îţi vor fi de ajutor!