9 moduri principale de detoxifiere a organismului

Citeste tot despre: 

Un regim de viaţă sănătos ajută organismul să fie tot timpul în formă, iar detoxifierea să nu devină ceva greu de înfăptuit. Consumul de alimente bogate în nutrienţi, evitarea celor prelucrate, dar şi alte măsuri destul de simple îţi pot îmbunătăţi starea generală de sănătate.

Aport crescut de fibre

Orezul brun, fructele şi legumele consumate în stare proaspătă oferă organismului fibre pentru menţinerea normalităţii tranzitului intestinal. Alimente recomandate: ridichiile, anghinarea, varza, broccoli sau algele marine.

Relaxare

O noapte de odihnă bună este esenţială pentru a repara şi a restabili echilibrul din organism. De aceea, fă tot posibilul să te bucuri de un somn de calitate. 

Apă cu lămâie

Stoarce bine o lămâie în apa pe care o bei. Acidul din lămâie este de un real ajutor în procesul de curăţare. Citricele conţin acid citric care contribuie la descompunerea moleculelor de grăsime. În acest mod, vei reuşi să pierzi câteva kilograme, mai ales dacă mănânci sănătos. De asemenea, vei stimula funcţia unui ficat leneş prin consumul de apă caldă cu lămâie.

Alimente sănătoase, integrale şi proaspete

Alege produsele alimentare organice, naturale şi proaspete: fructe, legume, nuci, seminţe, cereale integrale şi proteine organice. Consumă alimente bogate în sulf, cum sunt usturoiul şi ceapa. Ceaiul verde, afinele şi fructele de pădure goji au un nivel mare de antioxidanţi. Totodată, este ideal să eviţi dulciurile şi alimentele bogate în amidon.

Vitamina C

Consumul de vitamina C este foarte important pentru organism, dar mai ales pentru ficat. Acest antioxidant ajută organismul să producă glutadion, un compus care ajută ficatul să proceseze mai bine toxinele şi care contribuie la repararea leziunilor hepatice.

Apa

Este foarte important să bei zilnic cel puţin doi litri de apă filtrată, de bună calitate. Filtrele de carbon activat elimină clorul, bariul, plumbul, mercurul, arsenicul, fluorul, cuprul, pesticidele, solvenţii, radonul şi paraziţii. Filtrele cu osmoză inversă elimină aproximativ 99.97% din contaminanţi. 

Sauna

O procedură prin care poţi elimina toxinele prin transpiraţie este sauna. Dacă o vei face săptămânal, vei elimina substanţele toxice din organism şi vei pierde şi surplusul de kilograme.  

Sport

Cu ajutorul exerciţiilor fizice va creşte nivelul de energie şi starea de spirit se va îmbunătăţi. Recomandat ar fi să faci exerciţii fizice care implică efortul principalelor grupe de muşchi.

Respiraţia profundă

Cu ajutorul respiraţiei profunde circulă mai mult oxigen în organism, unul dintre cele mai importante elemente nutritive din corpul uman. Cu cât respiri mai adânc, cu atât vei introduce mai mult oxigen în organism. Acest tip de respiraţie este extrem de benefic pentru ameliorarea depresiei, anxietăţii şi a tulburărilor legate de stres. În urma respiraţiei profunde, bătăile inimii se vor încetini şi te vei relaxa, scrie sfatulmedicului.ro. 

Loading...