7 beneficii ale seminţelor de susan

Susanul este unul dintre alimentele cu o concentraţie de nutrienţi foarte ridicată, dar în acelaşi timp poate fi un medicament dintre cel mai eficient. Ele au un conţinut ridicat de cupru, mangan, calciu, fier, magneziu şi zinc, vitamine şi proteine. Află principalele beneficii ale susanului pentru sănătate.

Regenerarea pielii

Consumă seminţe de susan pentru a avea o piele frumoasă şi sănătoasă. Susanul este plin de zinc, un mineral esenţial pentru producerea colagenului, care dă pielii elasticitate. Zincul ajută, de asemenea, la refacerea ţesuturilor deteriorate din organism. Uleiul de susan este cunoscut ca un calmant pentru arsurile de pe piele.

Previne diabetul

Datorită magneziului şi altor elemente nutritive, susanul, şi mai ales uleiul de susan, sunt eficiente în combaterea diabetului. Studiile au arătat că uleiul de susan îmbunătăţeşte eficienţa medicamentelor antidiabet şi că înlocuirea uleiului comestibil clasic cu cel de susan  ajută în cazul diabeticilor hipertensivi.

Reduce tensiunea arterială 

S-a demonstrat că uleiul de susan şi magneziul din seminţele de susan  scad tensiunea arterială. Mai mult, stimulează sănătatea inimii prin prevenirea leziunilor aterosclerotice. Un antioxidant şi antiinflamator din seminţele de susan, cunoscut sub numele sesamol, ce are proprietăţi antiaterogene, are calităţi ce duc la îmbunătăţirea sănătăţii cardiovasculare. De asemenea, sesamolul protejează împotriva efectelor provocate de radiaţii. 

Previne cancerul

Seminţele de susan conţin un compus anti-cancer numit fitat, care se regăseşte şi în alte plante, dar magneziul din seminţele de susan are la rândul sau proprietăţi anti-cancer. Studiile arată că riscul de tumori colorectale scade, graţie susanului, cu 13%.

Stimulează sănătatea osoasă

S-a dovedit că zincul stimulează creşterea densităţii minerale a oaselor şi ajută la sănătatea sistemului osos. În plus, seminţele de susan reprezintă o importantă sursă de calciu, mineral cunoscut pentru faptul că este esenţial pentru sănătatea oaselor şi prevenirea afecţiunilor sistemului osos.

Ajută dantura

Unul dintre avantajele cele mai importante oferite de seminţele de susan şi uleiul de susan este legat de eliminarea plăcii dentare şi creşterea sănătăţii orale. Uleiul de susan poate ajuta chiar şi la albirea dinţilor.

Stimulează digestia

Seminţele de susan sunt bogate în fibre, cunoscute pentru aportul lor la un sistem digestiv sănătos şi un colon sănătos, scrie farmaciata.ro.

Loading...