7 activități pentru a menține creierul în formă

creier.jpg

activitate cerebrala, creier, memorie, neuroni, sinapse
Menţinerea legăturii cu ceilalţi, participarea la activităţi culturale sau practicarea unui sport de echipă sunt obiceiuri sănătoase pentru creier.
www.clicksanatate.ro

În timp, toate organele se deteriorează și își pierd capacitatea de a îndeplini în mod optim sarcinile pentru care sunt responsabile. Creierul se numără printre ele. Vestea bună este că acest proces poate fi încetinit. 

Pentru oricine dintre noi este posibil să aibă o bună funcționare a creierului și a funcției cognitive pe tot parcursul vieții, prin însușirea unui mod de viață echilibrat, în care să fie integrate activități utile și exerciții fizice. Iată câteva sfaturi care vă vor permite să vă mențineți creierul sănătos și într-o formă bună.

1. Activitatea fizică regulată este importantă

Exercițiile fizice întăresc celulele creierului și conexiunile dintre ele. Acest lucru permite, printre altele, stimularea creării de noi celule nervoase și îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce limitează riscul de a suferi de o afecțiune cardiovasculară, de boala Alzheimer sau alte forme de demență. Activitățile cele mai recomandate sunt: mersul pe jos sau cu bicicleta, plimbările, grădinăritul și dansul.

2. Adoptă o dietă sănătoasă

Alimentația nesănătoasă duce de obicei la o creștere a nivelului colesterolului rău. Acest lucru crește riscul de a suferi de boli cardiovasculare și, prin urmare, de leziuni ale creierului. O dietă bazată pe consumul de legume verzi, fructe și cereale, ne ajută să ne protejăm celulele din creier. Printre produsele alimentare recomandate pentru creier se numără: spanacul, broccoli, peștele, semințele și fructele uscate.

3. Socializează

Relațiile sociale sunt parte integrantă a vieții noastre încă din copilărie și joacă un rol important în dezvoltarea noastră cognitivă. Menținerea  legăturii cu ceilalți, participarea la activități culturale sau practicarea  unui sport de echipă sunt obiceiuri sănătoase, care acționează ca veritabile scuturi împotriva demenței. Rămâi activ prin muncă și integrează-te în grupuri comunitare sau în cauze de interes public.

Află pe Clicksanatate.ro ce activități indică specialistul pentru menținerea sănătății creierului!

Ceaiuri care îți susțin imunitatea
Trucuri pentru a scăpa rapid de gușă
 

loading...
Loading...

Citește și

  • Încă din Antichitate, înţelepţii voiau să descifreze tainele memoriei, dar felul în care aceasta funcţionează nu ne e cunoscut, în totalitate, nici până astăzi. Totuşi, anumiţi specialişti publică informaţii noi!

  • Râsul stimulează memoria de scurtă durată, mai ales în cazul persoanelor în vârstă, care şi-au amintit mai bine evenimentele petrecute recent după ce au urmărit filme de comedie, au observat cercetătorii americani.