6 momente din zi în care e bine să bei apă

Citeste tot despre: 

Nu contează doar câtă apă bei într-o zi, ci şi când o bei. Medicii şi nutriţioniştii susţin că sunt anumite momente în care organismul nostru are nevoie de hidratare, iar dacă atunci consumi un pahar de apă, chiar dacă nu-ţi e neapărat sete, efectul ei benefic în organism este potenţat.

Dimineaţa, imediat după trezire. Un pahar de apă la temperatura camerei, sau chiar mai călduţă, ajută la activarea organelor interne şi la curăţarea corpului de toxinele acumulate peste noapte.

Cu 30 de minute înainte de masă. Câteva înghiţituri sunt binevenite deoarece ajută digestia  şi nici nu vei mânca prea mult.

Şi înainte de duş este recomandat un pahar cu apă. Ajută la scăderea tensiunii arteriale şi la eliminarea toxinelor prin porii pielii.

Când faci sport. E important să te hidratezi dacă faci efort şi transpiri. Apa previne febra musculară, îţi dă energie şi ajută la reglarea nivelului fluidelor din corp. E bine să bei circa 300 ml de apă înainte de antrenament şi câte puţin în timpul desfăşurării acestuia.

Înaintea unei întâlniri importante. Dacă urmează să faci ceva care îţi dă emoţii, bea un pahar cu apă, deoarece relaxează şi calmează psihicul.

Înainte de culcare. Au nevoie de hidratare în special cei cu probleme cardiace, pentru a preveni atacul de cord şi atacul cerebral. Însă prea multă apă consumată înainte de culcare îţi poate strica somnul din cauză că vei avea nevoie la baie.

Cum calculezi necesarul zilnic

Peste tot auzim că trebuie să bem doi litri de apă pe zi. Cantitatea aceasta, însă, nu poate fi general valabilă. Suntem diferiţi, avem nevoi diferite. Chiar propriile nevoi se pot schimba de la un anotimp la altul, de la o zi la alta. Contează alimentaţia, temperatura exterioară, cât efort fizic facem. Potrivit medicilor, metoda de calcul ar fi: 30-40 ml de lichid / kg corp / zi. Din categoria lichidelor excludem alcoolul şi cafeaua, care deshidratează.

Loading...