5 efecte negative ale consumului de usturoi

usturoi.jpg

usturoi
Usturoiul nu este recomandat femeilor care alăptează

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Usturoiul are o mulţime de beneficii pentru sănătate, însă ceea ce nu ştim este că această legumă are şi contraindicaţii. Efectele secundare sunt puţine, însă există şi ar trebui să le cunoaştem mai ales dacă suferim de anumite alergii, luăm anticoncepţionale sau suntem programaţi pentru o intervenţie chirurgicală. Iată situaţiile în care ar trebui să nu mâncăm prea mult usturoi!

 

- Nu consuma usturoi dacă eşti alergic la ceapă, praz, arpagic. De asemenea, dacă zambilele şi lalelele îţi provoacă alergii, nu consuma usturoi! Persoanele alergice pot manifesta reacţii diverse fie că inhalează, consumă sau aplică usturoi pe piele.

- Usturoiul ajută la subţierea sângelui. Astfel, persoanele care urmează să suporte intervenţii chirurgicale sau dentare, femeile însărcinate şi cei cu tulburări de coagulare să evite să consume cantităţi mari de usturoi şi în mod regulat. Faptul că usturoiul subţiază sângele, asta poate duce la hemoragii sau sângerări excesive. Cei care utilizează anticoagulanţi, aspirină nu ar trebui să consume usturoi decât după ce primesc avizul medicului privind cantitatea acestuia.

- Usturoiul poate interacţiona cu acţiunea anticoncepţionalelor, ciclosporinei şi altor medicamente. De asemenea, reduce eficacitatea anumitor medicamente antivirale utilizate pentru tratamentul HIV. Femeile care alăptează au constatat că usturoiul oferă laptelui matern o aromă pe care copilul o poate respinge.

- Consumul unor cantităţi mari de usturoi poate irita mucoasa stomacului şi poate declanşa arsuri stomacale, dureri abdominale, flatulenţă, diaree sau constipaţie. Fiţi precauţi dacă aveţi un stomac sensibil.

- Dacă se aplică direct pe piele, usturoiul poate provoca iritaţii şi arsuri, mai ales în cazul copiilor mici.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Veselie mare la Sărbătoarea Usturoiului, organizată în Parcul Naţional „Lia Manoliu”, din Capitală. „Vedeta” festinului a fost dulceaţa de usturoi.

  • Naidin Mihaela ne-a dezvăluit un truc dinbucătăria ei. De fiecare dată când gătesc cu usturoi sau ceapă am mari probleme cu mirosul.

  • Există multe studii care arată că usturoiul crud are efecte miraculoase la persoanele diagnosticate cu cancer. Nu uitaţi să-l introduceţi constant în dietă.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5