5 alimente sănătoase care cresc riscul de îmbolnăvire

fructe_uscate.jpg

alimente sanatoase zahar fructe uscate popcorn
Multe alimente sănătoase pot avea efecte adverse.
clickpentrufemei.ro

Am ajuns să cumpărăm tot mai des alimente pe a căror etichetă scrie ”bio” (sănătos), însă multe dintre ele nu ar trebui să aibă un loc în coșul nostru. A fost demonstrat că multe dintre ele nu sunt așa de sănătoase pe cât s-ar crede, plus că pot avea efecte secundare, crescând riscul de îmbolnăvire.

Alimentele sănătoase la care ar trebui să se renunțe sunt:

Iaurtul cu arome

Știm că iaurtul este foarte sănătos; este sursă bogată de proteine, calciu și probiotice, după cum o arată un studiu realizat de Universitatea Harvard, care mai spune că există o legătură între includerea în dietă a iaurtului și slăbit. Dar iaurtul care conține diverse arome prezintă și o cantitate mare de zahăr, oferindu-le acel gust dulce care poate provoca dependență. recomandat este să se mănânce iaurt simplu, în care poți adăuga tu nuci, semințe de cânepă și fructe.

Dresing-urile de salată ”light”

Așa numitele sosurile ”light” pentru salate conțin mai mult sodiu și zahăr - două ingrediente care pot provoca hipertensiune arterială, creștere în greutate și alte afecțiuni cardiovasculare – pentru a le oferi acel gust care ne place atât de mult. Însă trebuie luat în considerare faptul că organismul are nevoie de grăsimi sănătoase din salată pentru a sintetiza toate vitaminele liposolubile din legume, cum sunt salata verde, morcovul și roșia. Pentru sănătatea ta, evită dressing-urile pentru salată.

 

Află ce alte așa-numite alimente sănătoase te pot îmbolnăvi pe clickpentrufemei.ro.

 

Energie într-un pahar

Alternativa sănătoasă la zahăr

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1