4 simptome ale anemiei pe care să nu le ignori

1.jpg

anemie simptome durere paloare respiraţie
Dacă te simţi în mod constant obosită şi lipsită de vlagă, e posibil să te confrunţi cu anemie.
www.clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

Dacă te simţi în mod constant obosită şi lipsită de vlagă, e posibil să te confrunţi cu o anemie despre care nici măcar să nu ştii o bună perioadă de timp. Află care sunt principalele simptome care te determină să consulţi un medic!

Oricine poate avea

Oricine poate suferi de anemie, dar unele persoane sunt mai expuse decât altele acestui risc. De pildă vegetarienii, care nu includ în meniu carnea roșie, una dintre cele mai importante surse de fier, dar și persoanele care iau anumite medicamente (tratament îndelungat cu antiinflamatoare), cele care suferă de mici hemoragii (de exemplu ulcer gastric, colită, hemoroizi). Femeile sunt în mod special vulnerabile la acest tip de anemie din 
cauza pierderilor de sânge lunare din timpul menstruației. Se estimează că 20% din femei și 50% din gravide suferă de anemie, pe când doar 3% din bărbați sunt afectați de această boală.

Nu poţi să respiri

Fără suficient fier sau vitamina B12, organismul nu poate produce destulă hemoglobină, care este esenţială pentru funcţionarea globulelor roşii. Atunci când ea este mai scăzută, organismul nu primeşte suficient oxigen, prin urmare poţi să resimţi o senzaţie de sufocare. Din această cauză, te poţi simţi şi ameţită sau să ai stări frecvente de greaţă.

 

Află şi alte simptome ale anemiei pe www.clickpentrufemei.ro

 

Suferi de anemie? Iată ce plante îţi vin în ajutor

Fierul şi cuprul, aliaţi împotriva anemiei

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1