4 beneficii ale cafelei solubile

Ultima actualizare:

Specialiştii Nescafe ne spun de ce ar trebui să consumăm cafea solubilă şi ne explică beneficiile acesteia asupra organismului. Pentru că, un consum moderat, este sănătate curată.

Are un conţinut mai mic de cofeină faţă de cafeaua măcinată – Asta, doar dacă o preparăm conform instrucţiunilor producătorului. Căci, dacă pui 5 linguriţe de cafea solubilă la o cană, atunci şi conţinutul de cofeină va fi mai mare. Specialiștii Nesle spun că o cantitate de 150 ml cafea măcinată conţine aproximativ  80 mg de cafeină. Pe de altă parte, aceeaşi cantitate dar de cafea solubilă conţine doar 60 mg cafeină.

Conţine antioxidanţi - În cafeaua solubilă găsim un conţinut bogat de antioxidanţi, compuşi naturali care au puterea de a neutraliza moleculele de oxigen instabile, protejând astfel celulele organimului de distrugerea oxidativă.

Stimulează performanţa mentală – cafeina prezentă în cafea măreşte viteza de procesare a informaţiilor. De asemenea, are un rol important asupra capacităţii de concentrare reducând oboseala, contruibuind la performanţă în diferite activităţi intelectuale şi a stării de alertă prin creşterea timpului de reacţie.

Reduce oboseala fizică – cafeaua solubilă îmbunătăţeşte performanţa fizică atât în cazul exerciţiilor uşoare, cât şi în cazul celor de mare intensitate, care pot dura de la 30 până la 120 de minute.

Ce înseamnă un consum moderat?Un consum moderat de cafea, spune nutriţionistul Şerban Damian, înseamnă 2,3 ceşcuţe pe zi. Cafeaua trebuie preparată corect, adăugând doar 1-2 linguriţe de cafea solubilă la 150 ml de apă.Dacă este consumată în cantităţi moderate şi numai de către persoane sănătoase, cafeaua nu determină palpitaţii, nu creşte riscul apariţiei hipertensiunii, nu dă dependenţă şinu deshidratează. Asta, dacă este băută fără a face excese.

Tu ştii cum se produce cafeaua solubilă?Fructele plantei de cafea se culeg manual, iar boabele verzi se extrag după uscarea fructului. Apoi, după ce sunt atent selectate, boabele se prăjesc. Prăjirea mai uşoară conferă cafelei o aromă mai blândă, iar prăjirea puternică dă o aromă tare şi distinctă. Boabele prăjite se macină până capătă aspectul unei pulberi aspre. Până la această etapă, procesul de producţie este similar cu cel al cafelei măcinate. Singura diferenţă este extracţia apei în cazul cafelei solubile: componenta solubilă a cafelei măcinate este trecută printr-un jet de aer cald, astfel încât se concentrează obţinându-se cafea solubilă cu granule fine. Granulele de dimensiuni mai mari se obţin printr-o etapă diferită de concentrare, respectiv componenta solubilă a cafelei măcinate este trecută printr-un jet de aer rece, îngheţat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net