3 remedii contra eczemelor

Ultima actualizare:

Eczema este una dintre cele mai frecvente afecţiuni ale pielii, iar numărul cazurilor este în continuă creştere de 30 de ani încoace. Cum tratamentele clasice, care trebuie luate în mod repetat, nu sunt lipsite de efecte secundare, tot mai multe persoane apelează la leacurile naturiste. Află mai multe din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

Dacă îţi apar pe piele pete roşii, uscate, care-ţi dau mâncărime, după ce ai consumat ouă, arahide, nuci, lapte sau fructe roşii cu seminţe (căpşuni, fragi, zmeură), atunci e posibil ca neplăcerea să fie o eczemă alergică. Tot în această categorie intră şi reacţiile alergice pe piele la contactul cu anumite produse de curăţenie sau de machiaj.

Dacă, însă, pielea ţi se înroşeşte şi se usucă aparent din senin, în lipsa contactului cu un alergen, ai putea suferi de dermatită atopică, care intră tot în categoria eczemelor.

Se manifestă în pusee: petele apar periodic, mai ales pe mâini, picioare, glezne, pumni, gât, piept, pleoape, în pliul coatelor şi în cel al genunchilor. Sunt însoţite de mâncărimi severe, mai ales noaptea, şi pot prezenta mici vezicule cu lichid.

Trei-fraţi-pătaţi

I se mai spune şi panseluţa de câmp şi este foarte utilă ca tratament intern pentru a atenua reacţiile alergice ale organismului, inclusiv pe cele de la nivelul pielii. Poţi folosi planta intern, sub formă de infuzie, preparată dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă fierbinte (lasă vasul acoperit 10 minute).

Sunt recomandate 2-3 căni pe zi, 2 săptămâni. Poţi face şi o infuzie concentrată din 4 linguri de plantă la o cană cu apă clocotită. Lasă vasul acoperit 5 minute, apoi strecoară lichidul. Ia doar câte 3 linguri de infuzie la fiecare 3 ore.

Frunze de nuc

Nu e încă prea târziu să culegi frunze de nuc verzi, ca să le usuci într-un loc uscat şi umbrit şi să le depozitezi în saci de hârtie. Astfel, le ai la îndemână când te confrunţi cu eczeme atopice. Se recomandă băile locale cu un decoct preparat din 2 linguri de frunze uscate, fierte într-un litru de apă.

De asemenea, poţi face un decoct mai mare, din 200 g de frunze uscate la 2 litri de apă. Adaugi lichidul în apa din cadă şi te îmbăiezi astfel de 2 ori pe săptămână.

Rădăcină de brusture

În cazul eczemelor uscate, cu mâncărimi greu de suportat, poţi combina un tratament intern şi unul extern, pe bază de rădăcină de brusture. Cel intern îl faci cu 2 căni pe zi de decoct, obţinut din 2 linguriţe de rădăcină mărunţită, care se fierbe în 250 ml de apă.

Apoi se lasă ceaiul la răcit. Completează tratamentul cu comprese cu infuzie preparată din 2 linguri de rădăcină uscată pe care le pui într-o cană cu apă clocotită. Fără să strecori, pune amestecul într-o faşă sterilă şi aplică-l pe zonele afectate, menţinând 10-15 minute.

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net