3 mituri despre ceaiul verde

ceai_verde_shutterstock_20293489.jpg

ceai verde
Ceaiul verde este una dintre cele mai sănătoase băuturi pe care le poţi consuma zilnic
Citeste tot despre: 

Ceaiul verde este cea mai sănătoasă băutură, iar unii specialişti îl consideră mai bun chiar decât apa. Însă, în jurul ceaiului  verde s-au format şi anumite mituri şi prejudecăţi. Iată în ce să nu mai crezi de acum încolo!

1. Poţi bea ceai verde cât vrei

Fals! Tot ce este prea mult dăunează sănătăţii organismului. Dacă bei foarte mult ceai verde, cantitatea de cofeină pe care o conţine poate creşte tensiunea arterială, poate duce la agitaţie şi insomnie. Specialiştii în nutriţie recomandă între 3 şi 6 ceşti de ceai pe zi. Nu mai mult!

2. Ceaiul verde conţine multă cofeină

Este adevărat că ceaiul verde conţine cofeină însă în cantităţi mici, de trei ori mai puţin decât cafeaua. Această băutură este o sursă bogată de cofeină „bună” care, la rândul său, conţine antioxidanţi. Antioxidanţii previn cancerul, diabetul şi boala Parkinson. Cofeina ajută la eliminarea stresului şi a anxietăţii.

3. Ceaiul verde deshidratează organismul

În urma unui studiu efectuat în anul 2006, specialiştii au constatat că este mai bine pentru organism să consumi ceai verde decât apă. Dacă, însă, îl bei în cantităţi foarte mari, cofeina care se regăseşte în ceai poate duce la deshidratarea organismului.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • "Mai bine stăm trei zile fără mâncare, decât o zi fără ceai", spune un vechi proverb chinezesc. La fel ne sfătuiesc şi specialiştii în nutriţie, accentuând beneficiile ceaiului verde. "Această licoare are multe efecte pozitive asupra organismului, de aceea îl recomandăm tuturor pacienţilor", spun aceştia.

  • cura de slabire cu ceai verde

    Cura de slăbire cu ceai verde are numeroare beneficii pentru organism, fiind recomandată nu doar pentru eliminarea kilogramelor în plus, ci şi pentru detoxifiere şi combaterea anumitor boli.

  • O cană de ceai verde înlocuieşte cu success ceaşca de cafea de dimineaţă. Însă el ne poate îmbunătăţi memoria şi capacitatea de concentrare, dar luptă şi împotriva cancerului şi a bolilor cardiovasculare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1