3 leacuri naturiste cu urzici

Te fereşti să o atingi când o întâlneşti, pentru că îţi provoacă usturime, însă, odată ”îmblânzită”, urzica ştie să vindece numeroase boli. Această plantă plină de vitamine şi minerale te scapă de anemie, de afecţiuni hepatice, de boli de piele şi multe alte suferinţe.

Suc de urzică

Se mixează două mâini de frunze de urzică cu 200 ml apă până se formează o pastă, se pune într-un vas de ceramică şi se lasă la macerat 2-3 ore, după care se strecoară. Sucul se bea pe stomacul gol, iar timp de 15 minute după consumarea lui nu se mănâncă. Uite ce afecţiuni vindecă: anemie: 200 ml de suc se beau înaintea meselor principale.

În paralel, se consumă urzici fierte, ca hrană, minimum 200 g/zi; diabet zaharat: se fac cure îndelungate de suc de urzică - 500 ml, în reprize, dimineaţa; hemoragii: se beau 200 ml suc înaintea meselor principale; boli de rinichi şi vezică: se beau 500-1000 ml suc pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol, pentru efectul diuretic, stimulent asupra funcţiei renale; hiperuricemie: extractele de urzică antrenează în circulaţie acidul uric din ţesuturi şi provoacă o eliminare renală abundentă a acestuia.

Se fac cure de 21 de zile, în care se consumă un litru de suc pe zi, pe stomacul gol. Pe perioada tratamentului, se vor introduce cât mai multe crudităţi în alimentaţie şi pe cât posibil se va reduce consumul de carne, ouă, prăjeli.

Decoct de urzici tinere

Se culeg 500 g urzici tinere şi se opăresc. Se lasă la răcit, apoi se strecoară prin stoarcere. Decoctul de urzică astfel obţinut se pune la frigider, iar urzicile fierte rămase se pregătesc culinar ca şi spanacul.

Se beau de 3 ori pe zi câte 50 ml (un păhărel) de decoct, după care se mănâncă la o jumătate de oră o cantitate echivalentă din urzicile fierte.

Apoi se poate începe masa propriu-zisă. Acest decoct are un efect depurativ şi remineralizant extrem de puternic, fiind indicat în: boli de piele (acnee, eczeme, psoriazis, dermatoze diverse), anemie, hipocalcemie şi hipomagnezie, hemoragii, hipermenoree (ciclu menstrual foarte abundent), convalescenţă, gută, tabagism, cancer (adjuvant), carii dentare, hemoroizi, obezitate, alergii, afecţiuni hepatice, gastrite cauzate de abuzul de tutun şi cafea. 

Seminţele de urzică 

Sunt un veritabil energizant al funcţiilor organismului, în caz de oboseală, ineficienţă profesională şi epuizare. La persoanele care se apropie de partea a doua a vieţii, ele au şi efect de stimulare a memoriei.

Seminţele de urzică se zdrobesc şi se administrează cu miere sau apă, de trei ori pe zi, înainte de masă. Cura durează 2-3 săptămâni, conform www.formula-as.ro.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1