Dieta 16:8. Cum se ţine, meniu şi câte kilograme poţi slăbi

fata-sport-dieta.jpg

dieta orar ceas regim slabit
Singura regulă pe care trebuie să o respecţi la dieta 16:8 este cea a orarului

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Dietele de slăbit apar precum ciupercile după ploaie! Cei care îşi doresc să topească kilograme în timp record pot încerca dieta 16:8, cunoscută şi ca “dieta de 8 ore”. Pe scurt, într-o zi poţi mânca timp de 8 ore orice doreşti, iar în restul de 16 stai departe de frigider.

8 ore - mâncare, 16 ore - post negru! Asta este dieta 16:8, despre care s-a scris prma dată în urmă cu 6 ani, însă recent au fost date publicităţii studii care au scos la iveală beneficiile ei.

Promotorii dietei 16:8 spun că poţi slăbi fără a număra caloriile şi fără a elimina anumite alimente.

Ce este dieta 16:8 sau regimul de 8 ore

Dieta 16:18 mai este supranumită şi “dieta de 8 ore” sau "cea mai scurtă dietă din lume". Denumirea ei vine de la faptul că într-o zi poţi mânca timp de 8 ore, iar în celălalte 16 ore nu ai voie să pui mâncare în gură.

dieta-mar.jpg

dieta fructe legume regim slabit
Promotorii dietei 16:8 spun că poţi slăbi fără a număra caloriile

 

Sunt nutriţionişti care spun că această dietă oferă numeroase avantaje, cum ar fi: îmbunătăţirea stării generale, reducerea stratului de grăsime şi creşterea masei musculare, dar şi specialişti care sunt de părere că este nocivă pentru organism.

Care este meniul în dieta 16:8

În timpul celor 8 ore ai voie să mănânci şi să bei aproape orice doreşti. Singura regulă pe care trebuie să o respecţi la dieta 16:8 este cea a orarului. Aşadar, tu decizi intervalul în care mănânci şi cel în care faci “foamea”. În cele 16 ore ai voie doar să bei apă, ceai negru şi limonadă fără zahăr.

Unele persoane aleg de obicei intervalul 13.00-21.00 şi sar peste micul-dejun, altele optează pentru orele 10.00-18.00. Specialiştii recomandă ca cele opt ore să fie în intervalul 9.00 – 17.00, pentru că atunci se obţin cele mai bune rezultate. 

Timpul dintre mese atunci când urmezi dieta 16:8 nu ar trebui să fie mai mic de patru ore. Poţi mânca orice alimente sănătoase, fără să exagerezi însă cu cantităţile. Bineînţeles că fast-food-ul şi băuturile carbogazoase sunt excluse din start.

Câte kilograme poţi slăbi cu regimul de slăbit 16:8

În 2013, dieta 16:8 a fost introdusă în top 10 diete de către o publicaţie americană. Specialiştii spun că miraculoasa dietă te va ajuta să scapi de 10 kilograme în doar 6 săptămâni.

Pentru a studia efectul acestui tip de dietă, cercetătorii au lucrat cu 23 de voluntari obezi care aveau o vârstă medie de 45 de ani şi un indice de masă corporală medie (IMC) de 35. Între orele 10.00 şi 18.00, voluntarii puteau mânca orice tip şi cantitate de hrană pe care şi-o doreau, dar pentru restul de 16 ore nu au putut bea decât apă sau băuturi fără calorii. Studiul a observat participanţii timp de 12 săptămâni, scrie adevarul.ro.

fata-sport-dieta.jpg

dieta regim slabit centimetru
Specialiştii spun că miraculoasa dietă te va ajuta să scapi de 10 kilograme în doar 6 săptămâni

În comparaţie cu un grup de control dintr-un studiu anterior cu privire la pierderea în greutate înregistrată când se adoptă diferite tipuri de post, cercetătorii au descoperit că cei care au urmat dieta 16-8 au consumat mai puţine calorii, au pierdut în greutate şi şi-au îmbunătăţit tensiunea arterială. În medie, participanţii au consumat cu aproximativ 350 de calorii mai puţin, au pierdut aproximativ 3% din greutatea corporală şi au avut tensiunea arterială sistolică scăzută cu aproximativ 7 milimetri coloană de mercur (mm Hg). Toate celelalte măsurători, inclusiv masa de grăsime, rezistenţa la insulină şi colesterol, au fost similare cu cele ale grupului martor.

 

 

 

 

 

 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Din ce în ce mai mulţi adulţi şi copii dezvoltă diabet zaharat de tip 2, din cauza obiceiurilor alimentare nesănătoase şi a sedentarismului. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina alternativă indiană, ne spune cum putem ţine sub control această afecţiune.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5