Cheia asta nu te lasă băut la volan

cheie11-special-1.jpg

Cercetătorii japonezi le-au pus gând rău şoferilor inconştienţi şi au inventat contactul cu alcool-test
Citeste tot despre: 

Nu e păcăleală de 1 aprilie: la finele anului, Honda, în colaborare cu Hitachi, lansează maşina care nu pleacă din parcare dacă „ai luat ceva la bord”.

Peste 1,8 milioane de oameni mor anual în accidente rutiere cauzate de consumul de alcool. Pentru a preîntâmpina acest fenomen, cercetătorii japonezi de la Honda, în colaborare cu Hitachi, au lansat cheia de maşină care îţi verifică respiraţia. Senzorul de alcool-test e montat direct pe cheia inteligentă şi „simte” fluctuaţiile de etanol, hidrogen şi acetilaldehida metabolizată de organism.

Dacă şoferul a consumat alcool, maşina nu porneşte. Pentru „glumeţii” care cred că pot bea după ce au pornit maşina, senzorul Hitachi mai are o surpriză. Odată băgată în contact, cheia activează senzorii din interiorul maşinii Honda. Dacă simte o concentraţie mare de alcool, computerul de bord reduce viteza, se conectează prin GPS la hărţi şi... parchează în cea mai apropiată parcare. Invenţia se lansează pe piaţă în toamna acestui an.

Frigiderul cu laser


Scapă de grija produselor expirate sau murdare din frigider. Americanii au inventat frigiderul care scanează tot ce depozitaţi în el. Laserul simte textura alimentelor, detectează E.coli, salmonella, norovirus, stafilococul auriu şi alte bacterii şi cere să fie curăţat.

Ochiul de la spate


Australienii lansează vara aceasta casca pentru biciclişti care are „ochi la spate”. Camera are o autonomie de 4 ore, re­zo­luţie de 1080 pixeli, vede într-un unghi de 160 de grade şi se conectează direct la mobil, montat pe ghidon. Opţional, înregistrează pe un card SD de 32G.
Loading...

Citește și

  • horia tecau masina bmwi8 teste

    Tenismenul Horia Tecău (30 de ani) și-a petrecut Crăciunul în România, iar, acum, se bucură de ultimele zile de vacanță, înaintea turneului de la Doha. Și pentru ca totul să meargă ca pe roate, Horia tocmai ce a primit o super-mașină pe care a scos-o la plimbare pe străzile din România.

  • Un clip în care doi români stabiliţi la Londra se laudă cu maşina lor face senzaţie pe Internet.

  • masina inghetata lac erie

    O imagine care ne arată fața cruntă a iernii a făcut înconjurul lumii, în ultimele zile. După o noapte de ninsoare și vânt puternic, rezindenții din Hamburg, New York, s-au trezit cu mașinile înghețate bocnă, duminică (19 ianuarie). Cea mai ghinionistă persoană a fost un bărbat care și-a parcat mașina pe malul lacului Erie. Valurile și rafalele de vânt i-au transformat automobilul într-o veritabilă sculptură de gheață.

  • spala masina dezbracata

    Un videoclip în care două femei fac show erotic în timp ce spală o mașină a devenit viral pe rețelele sociale. În imagini se vede cum Grisha Mamurin, nepotul oligarhului rus Gregory Neklyudov, le convinge pe cele două să rămână în lenjerie și să îi spele mașina, în schimbul unei sume de bani.