Legendele din spatele noului an chinezesc – 2021, anul Bivolului de Metal Alb

anul_bivolului_shutterstock.jpg

Unele obiceiuri din cadrul festivalului datează din timpul dinastiei Shang @shutterstock
clickpentrufemei.ro

Anul Nou Chinezesc începe la 12 februarie cu un festival care durează 16 zile şi care reprezintă cea mai importantă sărbătoare a Chinei. De ce are acest eveniment o valoare atât de mare? Răspunsul datează de secole.

Sărbătoarea a început să prindă contur odată cu calendarul lunar chinezesc, motiv pentru care Anul Nou Chinezesc se mai numeşte şi Anul Nou Lunar. Potrivit history.com, existenţa calendarului datează încă din secolul al XIV-lea, î.e.n., în timpul dinastiei Shang. Spre deosebire de calendarul occidental, cel chinezesc se schimbă – a fost resetat de fiecare dată când un nou împărat a preluat conducerea. Şi pentru că este adesea stabilit în funcţie de fazele lunare şi de solstiţiile solare, începutul Anului Nou chinezesc variază an de an.

De regulă, Anul Nou Chinezesc începe cu Luna Nouă, care are loc cândva între sfârşitul lunii ianuarie şi luna februarie. Sărbătoarea durează cât este această fază a lunii şi până la „Festivalul felinarelor‟, care se desfăşoară atunci când este din nou Luna plină. Astfel, întreg evenimentul poate să se întindă până la 16 zile, iar asta înseamnă mai mult timp pentru petrecere.

Citește aici continuarea și află ce obiceiuri aduc noroc și prosperitate odată cu intrarea în noul an chinezesc.

Loading...
 
 

Citește și