Totul despre câinele Beagle - informaţii şi ponturi

beagle.jpg

cainele beagle informatii
Click! îţi spune totul despre câinele Beagle, informaţii şi sfaturi
foto: animalpenet.ro

Rasa Beagle este una dintre cele mai iubite rase de câini, datorită temperamentului lor iubitor, jucăuş şi energic. Iată tot ce trebuie să ştii despre câinele Beagle, informaţii despre temperamentul lui, dar şi sfaturi privind îngrijirea acestuia.

Rasa a apărut chiar din secolul al XVI-lea, când era favorita reginei Elisabeta I a Angliei, dar şi-a atins standardele de astăzi abia în secolul al XIX-lea. Câinii din această rasă au fost folosiţi în vânătoarea de iepuri în special de către vânătorii pedeştrii, dar în ziua de astăzi sunt şi extraordinari companioni. Citeşte mai jos despre câinele Beagle, informaţii complete.

Ca şi aspect, Beagle este un Foxhound mai mic. Are un corp robust şi atletic, dar talia este mică. Capul este lat şi rotund, botul cu care adulmecă mirosurile este drept şi pătrăţos, iar nările sunt larg deshise şi puternice. Urechile sunt late şi ţinute în jos, iar ochii sunt maro sau negri. Spatele este drept şi paralel cu pământul, iar picioarele sunt solide şi drepte.

Iată și alte informații despre câinele Beagle. Când urmăreşte un miros, acesta îşi ţine mereu coada în sus. Blana este deasă, iar firul este scurt şi aspru. Culoarea blănii este în general tricoloră, compusă din negru, alb şi cafeniu-roscat. Pot fi şi tipuri cu doar 2 culori: alb cu roşu, portocaliu sau galben sau negru şi roşcat. Un mascul poate ajunge la înălţimea de 36-41 de cm, iar femelele au înălţimea între 33-38 cm. Ca şi greutate, un Beagle cântăreşte între 9-11 kg.

Câinele Beagle, informaţii: Temperament

În articolul „Câinele Beagle, informaţii complete”, veţi întâlni un câine jucăuş, inteligent şi foarte sociabil. Se înţelege foarte bine cu copii de toate vârstele, chiar şi cu străinii. Pentru că este foarte prietenos, nu este un bun câine de pază, însă poate alerta în caz de pericol.

Este un câine foarte curios şi dacă este atras de vreun miros îl va urma cu perseverenţă până la sursă. Dacă un miros i-a trezit deja interesul, câinele Beagle va asculta mai greu comenzile stăpânului. De aceea este bine ca dresajul de obedienţă să înceapă din primele luni ale vieţii. Este un câine alert, foarte energic, căruia îi place să alerge mult.

Despre câinele Beagle, informații sunt foarte multe. Această rasă este foarte iubitoare şi se poate înţelege foarte bine şi cu alte animale de companie, chiar şi cu pisici dacă doar dacă sunt obişnuiţi de mici. În caz contrar, instinctul de vânător al câinelui ar putea să-l facă să le urmarească toată ziua.

beagle2.jpg

cainele beagle informatii
Câinele Beagle adoră să urmărească vânatul
foto: dailymail.co.uk

Câinele Beagle, informaţii: Abilităţi

Rasa Beagle era folosită iniţial la vânătoarea de iepuri, vulpi, fazani şi alte animale mici. Printre caracteristicile care îi făceau foarte populari se numără simţul mirosului foarte bine dezvoltat şi rezistenţa la efort îndelungat. În prezent, sunt folosiţi mai ales ca şi animale de companie. Însă, datorită calităţilor sale, câinii din rasa Beagle mai sunt folosiţi şi ca animale utilitare, folosiţi de poliţie în depistarea drogurilor sau a altor substanţe.

Câinele Beagle, informaţii: Adaptabilitate

La capitolul „câinele Beagle informații”, este important de menționat că acesta trăiește cel mai bine într-un mediu deschis unde se poate mişca în voie. Poate fi crescut cu uşurinţă într-o casă cu grădină şi se poate adapata chiar la apartament, dacă este scos la plimbare suficient.

Câinele Beagle, informaţii: Interacţiunea cu oamenii

Beagle-ului îi place să stea în haită sau în grupuri, de aceea va agrea compania familiei, dar şi a altor câini. Ca şi multe alte rase de câini, nu îi place să rămână singur pe perioade îndelungate. Poate deveni frustrat şi foarte plicitisit dacă nu i se acordă atenţie suficientă. De asemenea, poate lătra excesiv dacă nu este dresat corespunzător.

Câinele Beagle, informaţii: Nivelul de energie

Câinele Beagle are un nivel de energie foarte ridicat. Pentru că are nevoie mereu de mişcare, nu este recomandat persoanelor inactive, sau acelora care locuiesc în apartament şi nu au timp de plimbări cu câinele. Pe lângă plimbări, câinelui îi place foarte mult să alerge şi chiar să înoate. Acesta este un alt aspect important la capitolul „câinele Beagle informații”.

 • Clasificare: Câine de vânătoare
 • Utilizat ca şi: Câine de companie
 • Mărime: Mică
 • Tipul de blană: Neted
 • Lungimea blănii: Scurtă
 • Culoarea blănii: Tricoloră - alb, cafeniu şi negru sau bicoloră - alb- roşu, portocaliu sau galben, sau negru-roşcat.
 • Speranţa de viaţă: 12-15 ani
Loading...

Citește și

 • cele mai inteligente rase de caini

  Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai inteligente rase de câini? Click! şi divahair.ro îţi arată care sunt patrupedele care cel mai uşor de dresat, care învaţă mult mai repede decât alţi reprezentanţi ai speciei canine.

 • cele mai mici rase de pisici

  Sunt pisici care rămân pui până la adânci bătrâneţi. Atât în ce priveşte temperamentul, drăgălăşenia şi pofta de joacă, dar şi ca talie. Pisicile pitice sunt de-a dreptul adorabile. Iată, mai jos, care sunt cele mai mici rase de pisici din lume.