Gaia l-a însoţit 2 ani pe salvatorul ei

Ultima actualizare:

    Îl săruta  cu ciocul ei
Îl săruta cu ciocul ei

Incredibil, dar adevăra! Johann Camboulive din Franţa a salvat de la moarte un pui de porumbel rănit. L-a îngrijit cu atenţie până s-a vindecat. A vrut apoi să-l elibereze, dar puiul s-a ţinut ca scaiul de el.

Johann Camboulive (30 de ani) a încercat în zadar să convingă porumbelul să plece. Deşi era destul de măricel şi ştia deja să zboare, nu a vrut să-l părăsească. De câte ori îl îndemna să plece, se îndepărta puţin, după care revenea pe umărul lui. Pasărea a crescut şi a devenit cu timpul o splendidă porumbiţă albă. Johann i-a pus numele Gaia. A ţinut-o în apartamentul său din Franţa. Avea mereu grijă să-i lase geamul deschis.


    Porumbiţa îl urma  pretutindeni
Porumbiţa îl urma pretutindeni

Dacă voia să-şi recapete libertatea, ar fi putut să o facă oricând. Însă Gaia nu se clintea din casa lui. O scotea la plimbare, zbura puţin, dar de fiecare dată revenea pe umărul salvatorului. Îşi apropia căpşorul, iubitoare, de obrazul lui. Adesea îl atingea blând cu ciocul, ca şi când ar fi vrut să-l sărute. Camboulive a plecat într-o călătorie de afaceri în Spania şi a luat-o cu el. Au ajuns mai întâi în Barcelona, apoi în Tarifa. Gaia mergea întotdeauna pe umărul lui. Nu a ţinut-o niciodată într-o cuşcă. Pasărea îl urma oriunde mergea.


    Se lipea drăgăstoasă  tot timpul de Johann
Se lipea drăgăstoasă tot timpul de Johann

“A fost cea mai bună prietenă a mea. Timp de doi ani m-a însoţit pretutindeni. Pur şi simplu nu voia să plece. Am crescut-o ca pe copilul meu. Mă simt ca un părinte mândru”, a povestit Johann Camboulive. Gaia era foarte sociabilă. Se înţelegea foarte bine cu toţi oamenii pe care îi întâlneau. Însă, după ce s-au întors în Franţa, Gaia şi-a luat zborul şi s-a făcut nevăzută. “Când a plecat, am fost foarte trist. Sper că şi-a găsit un porumbel mascul şi acum sunt o familie”, mărturiseşte Johann. Porumbeii sunt păsări foarte inteligente. Au capacitatea de a-şi aminti oamenii şi locurile unde au trăit. Recunosc expresiile faciale ale oamenilor. Au memorie bună şi pot fi dresaţi, ca de exemplu porumbeii voiajori, folosiţi din cele mai vechi timpuri pe post de curieri. Porumbeii au lungimi între 29 şi 37 cm şi greutăţi între 238–380 g. Durata medie de viaţă este de 10 ani, dacă trăiesc în sălbăticie.


    A încercat în  zadar s-o facă  să-l părăsească
A încercat în zadar s-o facă să-l părăsească
image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net