Au angajat maseur pentru maimuţă

24-peglob-foto1-6col-210-pang-pang.jpg

După ce îl masează timp de 15 minute pe spate...

Ţi se rupe sufletul când o vezi pe Pang Pang, un urangutan de aproape 40 de ani! Bolile bătrâneţii i-au secerat picioarele din spate şi femela abia se mai mişcă. Însă când nimeni nu mai spera la un miracol, acesta s-a produs odată cu angajarea lui Wang Zheng, expert în masaj tradiţional chinez.

Pang Pang se târa pe coate atunci când îngrijitorii îi dădeau de mâncare pentru că nu putea folosi picioarele din spate. Îngrijitorii au observat că, din 2016, urangutanul începuse să sufere de reumatism, artrită şi să tremure din toate încheieturile atunci când încerca să se deplaseze. În iunie 2017, conducerea Grădinii Zoo din Beijing l-a trimis pe îngrijitorul Wang Zheng, care s-a ocupat de Pang Pang timp de 15 ani, la cursuri de masaj tradiţional chinez, acupunctură şi presopunctură. După un an de şedinţe zilnice de masaj, Pang Pang s-a recuperat miraculos.

24-peglob-foto3-50-40.jpg

... încălzeşte zona cu ajutorul electrostimulării...

24-peglob-foto4-50-40.jpg

...reia procedurile de vascularizare şi relaxare a zonei...

24-peglob-foto5-50-40.jpg

...la final Pang Pang e fericită

Acum îngrijitorii îi pun mâncarea la 60 de centimetri de ea pentru a o invita să se deplaseze şi o dată pe săptămână îi dau un desert surpriză care conţine colagen (bun pentru refacerea cartilajului articulaţiilor). Acesta este aşezat la 90 cm înălţime pentru a o provoca pe Pang Pang să se ridice. Wang Zheng a declarat pentru Beijing News că „este deosebit de fericit să îşi poată ajuta prietena. Pang Pang este fericită. Alte maimuţe din alte colţuri ale lumii nu beneficiază de masajul chinezesc care are rezultate miraculoase”. Pang Pang înseamnă „grăsuţul” în mandarină. Urangutanul a fost „reparat” prin stimularea celor 19 puncte importante pentru funcţiile locomotorii ale maimuţei şi vascularizarea zonelor afectate de bolile degenerative. Având în vedere că Pang Pang are 97% din ADN-ul uman, tratamentul a funcţionat de minune. 

Loading...