10 lucruri pe care le poți face acum pentru casa ta

femeie_haine_sifonier_shutterstock_1506222287.jpg

E momentul pentru puţină ordine, curăţenie, reparaţii şi reamenajări

A venit timpul să dăm un refresh şi casei noastre! Primăvara, odată cu primele raze de soare şi cu temperaturile ridicate, simţim nevoia de o curăţenie, o reorganizare şi o împrospătare a decorului. În afară de curăţenia generală pe care o facem la 1-3 luni, acum, dacă și timpul ne permite, putem privi lucrurile mai în detaliu. O serie de acţiuni casnice cu siguranţă nu au fost făcute de foarte mult timp, iar ele fac diferenţa.

 1. Începe pe zone, pe camere, și ia „la mână” fiecare sertar, fiecare colțișor. Aruncă decorațiunile inutile, care încarcă spațiul.
 2. Verifică ce conține fiecare dulap și sertar și vezi ce trebuie depozitat (haine de extrasezon, echipamente sportive, textile groase etc.). Păstrează la-ndemână și la vedere ce folosești mai des. Ce nu ai mai folosit în ultimii doi ani e cazul să dai de-o parte şi să sortezi apoi în scop de: donat, dăruit, vândut, reciclat sau aruncat. 
 3. Scoate din uz lenjeriile de pat, prosoapele de baie sau de bucătărie care s-au rupt/pătat/scămoșat.
 4. În bucătărie, verifică termenul de valabilitate al produselor congelate și al conservelor (condimente, paste făinoase etc.). Adesea uităm de ele. Fă curățenie și la medicamente, cosmetice, soluții de curățenie etc. 
 5. Spală temeinic balcoanele și terasele și aplică substanțe și lacuri protectoare (pentru lemn, piatră naturală, ceramică etc.). 
 6. Spală și curăță filtrele hotei şi ale aparatelor de aer condiţionat. Spală geamurile și jaluzelele.
 7. Fă ordine la documente - caută cupoane și garanții expirate, bonuri, facturi care nu mai trebuie păstrate. Vei constata cât de multe sunt şi cât spaţiu ocupă.
 8. Vezi ce trebuie reparat, recondiționat, schimbat, strânge șuruburi, cheamă un instalator, un electrician, dacă e cazul.
 9. Vopsește, zugrăvește, scapă de mucegai și de murdăria de pe pereți.
 10. Dacă acum în casă este ordine și curățenie, uită-te în jur și vezi ce lipsește, ce ar putea fi îmbunătățit. În magazinele de specialitate găsești de la canapele la cuțit și furculiță. Fă o listă cu cele necesare, măsoară dimensiunile, apoi mergi într-un astfel de magazin, pentru inspirație. 
Loading...
 
 

Citește și

 • Odată cu venirea sezonului cald, putem începe curăţenia generală şi decorarea locuinţei pentru primăvară. Ar trebui să începi cu zonele cele mai murdare din locuinţă şi cel mai greu de curăţat. Dacă vei începe de pe acum, vei împuşca doi iepuri: nu uita că în mai puţin de o lună vine Paştele aşa că, în perioada de dinaintea sărbătorilor, vei muncim ai puţin. Uite ce ai de făcut!

 • Te pregăteşti de curăţenie? Pentru a avea casa „lună”, va trebui să eviţi să mai faci greşelile din trecut. Iar dacă nu ştii care sunt acestea, îţi spun jurnaliştii publicaţiei Dailymail.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1